donderdag 4 oktober 2007

Dierendag

Deze weblog heeft al herhaaldelijk melding gemaakt van dieren op Curaçao. Zo ben ik ooit begonnen met een stukje over enge dieren (die zijn er helemaal niet) en over slangen op ons eiland. Ook het onderwaterleven mocht niet ontbreken. En recentelijk kon je nog iets lezen over de voedselketen met Japie en Henkie in de hoofdrollen.

Vandaag is het dierendag en leek het me wel leuk om een bezoekje van een aantal jaar terug aan het Seaquarium als filmpje te vertonen. De kwaliteit is iets minder, hij duurt 3:53:


Wellicht dan ook maar iets melden over het dierenleed op Curaçao. In alle landen waar (ook) armoede heerst, moeten dieren hard werken om te overleven. De ellende die ze door mensen wordt aangebracht is soms niet te overzien. De dierenbescherming op Curaçao draait dan ook overuren.
Speciaal voor deze dag komen ze op alle basisscholen langs om dierenvoer op te halen, las ik op hun website. Nu begrijp ik ook het blikje kattenvoer dat Jonathan in de winkelwagen smeet, onderwijl mompelend: ...voor school papa!

Geen opmerkingen: