donderdag 11 oktober 2007

De Herfstvakantie (4): Sunset Waters, all-in

Het voorval met Aqualectra (zie vorig bericht) zette een aardige streep in de planning van de dag. Dennis & Marla waren namelijk naar Band'abou afgereisd om drie dagen te luieren op Sunset Waters en wij hadden gepland een middagje bij hun hetzelfde te gaan doen. Met een polar in de éne en een whisky in de andere hand..... Sunset Waters is een all-in vakantie-oord. Dit concept houdt in, dat je je portomonee thuis kan laten (want die is bij de boeking al geplunderd). Alles in het park is included, van eten en drinken tot kanoën en golfen toe!
Sunset Waters is eigendom van een groepje Amerikanen en richt zich dan ook helemaal op Amerika. Het is voor een groot deel gevuld door duikers, die op hun beurt allemaal in Iraq gezeten hebben. Zo zien ze er trouwens ook uit....
Doordat we met het gedoe van Aqualectra de hele middag verspeeld hadden, besloten we die nacht te blijven en boekten een mooie kamer, 1 meter van de zee vandaan. Prachtig uitzicht!

Dat gaf Jonathan de gelegenheid om een gratis duikles te volgen in het zwembad van Sunset Waters. Een ex-Iraqi-ganger, Dave (zie foto), was de instructeur. De beste man was een beetje doof, want teveel explosies, maar een erg leuke kerel. En een rustige instructeur.Na deze kinder-introductie is Jonathan helemaal voorbereid op zijn eerste les op Boca Sami!

Dennis en ik hebben de rest van de dag de tap* (!) onderzocht (en goed bevonden) en samen hebben we lekker gegeten in het restaurant met seaview:Wat ik wel aardig vind aan deze oorden, ver weg van de stad, is dat het opgezet is met vijf sterren in gedachten, maar dat door lokale omstandigheden (geld, infrastructuur) het net geen 5 sterren (of minder) zijn. Alles lijkt een beetje rommelig. Verf op de spiegel, kraan los, tuin niet onderhouden. Ik kwam dit soort oorden vaak in Afrika tegen. Ooit opgezet in een bloeitijd en nu langzaam aan het vervallen. Ik ben gek op dit soort plekjes!


* tap bier is niet gebruikelijk op Curaçao!

3 opmerkingen:

Lennart zei

Een heerlijk adres, lekker eten en drinken in de buitenlucht. Ik ben er zelf 2,5 jaar geleden geweest. Is Jim nog steeds de manager?; deze man heeft het gastheerschap uitgevonden.

Dick de Deur zei

@ lennart
jim was er niet. Gastheerschap heeft hij wel overgebracht op zijn personeel. Laat klantvriendelijkheid maar over aan Amerikanen. Kan Curaçao nog wat van leren!

Lennart zei

Daar kunnen ze in NL overigens ook nog wat van leren. Ik ben destijds aan het adres gekomen via www.tripadvisor.com, daar waren ze zo enthousiast over dit resort, en de manager, dat het voor ons eigenlijk de enige optie was... In januari kom ik weer voor 10 dagen naar Dushi Korsou, een heerlijk vooruitzicht!