dinsdag 23 oktober 2007

De 'methode Verdonk'

De clown van Nederland ontbreekt op het lijstje van fractievoorzitters die gistermiddag op Curaçao arriveerden voor een 10-daags bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Wilders had natuurlijk ook 10 dagen op het strand van Avila Beach Hotel kunnen gaan liggen, maar blijkbaar is de voorman van de Puh-Vuh-Vuh (gister was het WereldStotterdag) niet zoals alle andere parlementariers....

Is de kous daarmee af?

Nee, natuurlijk niet. Wilders schaart zich ongetwijfeld in het reeds bestaande en door Gelt Dekker aangevoerde rijtje van Persona non Grata met zijn opmerking dat de Antillen op Marktplaats gezet moeten worden.

Met name het financiële (wan)beleid van de afgelopen decennia, waardoor hoge schulden zijn ontstaan, dient onmiddelijk afgestraft te worden met 'de methode Verdonk': als je een probleem niet op kunt lossen, dan moet je het probleem entlösen.
Wat zo jammer is aan dit soort boute taal - in navolging van o.a. Bolkenstein en dus Gelt Dekker, is dat het zo weining constructief is. Het probleem wordt er niet door opgelost, betrokkenen gaan de hakken in het zand zetten en raken nog verder verwijderd van elkaar.
Wellicht de bedoeling van Wilders, maar reuze jammer, want de boodschap bevat wel een kern van waarheid: hoe hebben beide landen het zover kunnen laten komen? De toevoeging beide is overigens van mij. Want die (wederzijdse) verantwoordelijkheid mis ik altijd in 'de methode Verdonck'. Als je zoals Wilders stelt, dat Nederland de Antillen jaren heeft gepamperd, mag je 'het vervelende kind' dan het huis uitzetten?

Vooralsnog lijkt dit soort stoere mannentaal nogal veel op ouders die niet weten hoe ze een kind moeten opvoeden, er in ieder geval niet in geinteresseerd zijn. En ja, dan zeg ik: had je maar geen kinderen moeten krijgen....!

1 opmerking:

Lennart zei

Ach ja Wilders, wat moet je daar van zeggen?
Als hij nu een kerel was geweest was hij eens ter plekke de boel komen bestuderen i.p.v. weer eens naar Washington af te reizen om een conferentie over terrorisme bestrijding bij te wonen. Waar ligt nu de prioriteit bij deze man?? Terrorisme bestaat niet in NL, een enkel incidentje daargelaten. De N.A. zijn onderdeel van het Koningkrijk en dus géén ver van Wilders bed show!!