maandag 15 oktober 2007

Elk nadeel heb zo z'n voordeel...

Dat Curaçao niet altijd zomerpret is, werd deze en afgelopen week wel duidelijk. Het weer is van slag: de zon laat zich nauwelijks zien en het regent de hele dag (!) door. Je zou er zowaar heimwee naar Nederland van krijgen. Afgelopen zaterdag hadden we een 'baaidag' gepland op Daaibooi, compleet met BBQ, maar daar is dus niets van terecht gekomen. Gek eigenlijk hoe snel je hier went om niet op het weer te letten en in de ochtend te denken dat het weer wel weer omslaat. Regenbuien duren hier nou eenmaal niet langer dan een kwartiertje...

Groot nadeel voor onze tuin, is de enorme hoeveelheid onkruid dat de kop opsteekt. En als grootgrondbezitter (bijna 900 m2) is dat een aardige klus om bij te houden met dit weer.

Keerzijde van de enorme hoeveelheid regen in de lucht, is dat de luchtvochtigheid een soort 'fata morgana's' creëren. In de ochtend aan de ontbijt tafel keken we recht Venezuela binnen!!!
"Elk nadeel", sprak de meester, "heb zo zijn voordeel".

Normaal gesproken is onze zuiderbuur onzichtbaar, alsof zij achter de horizon licht. Deze foto laat zien dat objecten in werkelijkheid dichter bij zijn dan dat zij lijken. En zo bezien valt Chavez' claim ook veel beter te begrijpen...

De dag hebben we overigens wel in antilliaanse stijl afgesloten. In plaats van op het strand van Daaibooi hebben we het vlees dichtgeschroeid op de porch van Tineke Knaap. Dat smaakte uitstekend en het uitzicht op Bottelier is werkelijk fantastisch. Net zo mooi als Fata Venezuela!

3 opmerkingen:

Theo zei

Hallo Dick, Leuke weblog heb je! Heel herkenbaar allemaal. We waren ook enigzins verbaasd toen we zaterdag over de Julianabrug reden en dat terwijl we pas twee maanden op het eiland zijn.
Groeten uit Julianadorp, Theo

Dick de Deur zei

@theo:
ik heb er meer dan een jaar over gedaan...
jouw verblijf brengt geluk. Hoop dat je nog lang blijft...

Theo zei

Wij zijn hier voorlopig niet weg te slaan, dus maak je maar geen zorgen :-) ! We hebben trouwens niet zo'n mooi uitzicht aan de ontbijttafel als jullie, zeker geen bergen in Venezuela.