maandag 1 oktober 2007

Monumento Habrí 2007

Gisteren was het Open Monumentendag op Curaçao. Van 10 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond was een groot deel van de oude stad veranderd in één groot Openluchtmuseum. Reden: Willemstad staat alweer 10 jaar op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

De route langs de 22 opengestelde gebouwen hebben Aysheline, de jongens en ik persoonlijk afgelegd, voor jullie bestaat die mogelijkheid in de visuele virtuele wereld. Ben je ook in voor wat tekst en uitleg, klik dan hier.

Echt de moeite waard om hier doorheen te lopen!!!

De meeste panden staan aan de Pieter Maai weg in Punda. Veel moet hier nog opgeknapt worden, maar wat opgeknapt is, is oogstrelend mooi! Zo ondekten we een wijnhandel in één van de eerste huisjes op Pieter Maai. De zaak is er net gevestigd en de eigenaar importeert voornamelijk zelf uit Frankrijk. Hij kan ons wellicht advies geven over onze eigen wijnkelder. Die is namelijk wat aan de hete kant.

Achter dit knusse winkeltje is een evenzo knus hotelletje met zwembad gerenoveerd. Werkelijk oogstrelend. Zeker een leuk alteratief voor de toeristenparken naast ons eigen huis. En de prijs: 30 euro per nacht! Ik moet dat nog even navragen, want wellicht dat de aanvoer van de wijnhandel bij onze gesprekspartner wat te vlot verliep die middag.

Verderop in de straat een alleraardigst bruin café met prachtige schilderingen op de muur. Mooi in de schaduw, dus koel. Het was er alleen erg druk, dus de polar moest even wachten. Zoals je ziet was het publiek aardig wit. Blijkbaar is een trektocht langs de history van Punda voor de gemiddelde Antilliaan niet aantrekkelijk genoeg. Het kan ook van slimheid getuigen, want welke gek gaat er op het heetst van de dag op straat onder de zon lopen....(wij dus!)

Langs de route ook veel kunst. Yubi was uiteraard vertegenwoordigd. Zijn kunstwerken zijn op Curaçao erg bekend. Ik zal t.z.t een stukje over hem schrijven voor deze weblog. Jonathan & Daniel zijn in ieder geval wel gecharmeerd van zijn werk en lieten zich voor deze gelegenheid dan ook uitgebreid fotograveren:
Na zo'n tochtje onder de zon en het verwerken van wat vocht, moet de portemonnee natuurlijk ook weer gevuld worden, uit de nieuwe pinautomaten van Curaçao, net echt. Jonathan werd in ieder geval gefopt:

Onze tocht eindigde tenslotte bij de NAAM (National Archaeological Anthropological Museum), waar een fantastische jazz bigband (naam?) speelde. De batterij van mijn camera was bijna op, dus de film hieronder is slechts van korte duur:

2 opmerkingen:

Jan zei

Een leuk en lezenswaardig verslag! Is er dan toch een opvolger van CasaSpider op Curacao? :-D

Dick de Deur zei

@ Jan: dat is teveel eer hoor!