zaterdag 6 oktober 2007

Curaçao: gay paradise!

Nog een opmerkelijk bericht: afgelopen week, tijdens het zoeken naar filmpjes op YouTube over Curaçao kwam ik ook dit filmpje tegen (Alle Leeftijden):

Het filmpje laat Curaçao zien als een paradijs voor the gay community. Ik fronste mijn wenkbrouwen even, want in mijn beleving valt het allemaal wel mee met de homovriendelijkheid hier op ons eiland of in de Antillen. Een aantal zeemijlen ten westen ligt bijvoorbeeld Aruba en probeer je daar maar eens te registreren als Homo-paar......

Maar ik heb me blijkbaar vergist.

Van de week, op de conferentie van de International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA) meldde de gedeputeerde Eugene Rhuggenaath van Economische Zaken en Toerisme, dat het Homotoerisme een belangrijke markt is en ook wordt gezien. Dit alles is ook neergelegd in een toerisme masterplan, waarin is opgenomen dat Curaçao zich sterk wil maken voor toeristen uit "het segment van alternatieve levenstijlen".

Nu zou je denken dat één en ander voortkomt uit het nobele en tolerante kakrakter van Curaçao, maar net als in Nederland zijn die deugden voornamelijk gekoppeld aan de portomonee. Enkele maanden geleden lag het RSVP homo cruiseschip aangemeerd in de haven van Curaçao en de aanvankelijke tegenstanders bonden al snel in, toen duidelijk werd met welk een kapitaalkrachtige 'alternatieve' levenstijl er zaken gedaan kon worden.

Eén en ander heeft er in ieder geval toegeleid dat de Gaykrant een positief stuk heeft gewijd aan Curaçao. Dat biedt perspectief en een aardig alternatief voor de Gayparade, nu Amsterdam niet meer zo in het vizier voor homo's ligt...

---------------------------------

In de Amigoe van 13/12 2007:
http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_37785.php

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben het niet helemaal eens met de schrijver van dit stuk over Curacao als Gay paradise. Ik denk dat de schrijver niet genoeg weet over de gayscene in Curacao. In principe is Curacao misschien wel het meest tolerante eiland in het caribisch gebied als het gaat om gays. Wij moeten even naar het totaal kijken. In Jamaica worden homo's nog steeds verbannen en vermoord als ze uitkomen. Op St Maarten worden ze aangevallen door dronken bargangers. In Aruba weigert men nu nog na uitspraken van de rechters, om echtparen van hetzelfde geslacht te registreren. Op Curacao hoor je relatief weinig negatiefs over homo's. Als er geweld is tegen een homo, dan is dat meestal van een andere gay of iemand die dicht bij die persoon stond. Recente voorbeelden zijn de 'moorden' op een pastoor en een docent. In het dagelijks leven hebben wij gays het redelijk goed op Curacao. Niemand die je uitscheldt of iets achterna roept. Ook niet als je op zondag avond met een vriend op Mambo even innig danst. De enige gaybar van Curacao is midden in Punda en niet in een steegje achteraf, maar gewoon in de boogjes van het fort Amsterdam! Er is een feest gegeven voor de gasten van het schip waar de schrijver naar refereert, op een openbare plek (Riffort), in de middag. En er was niemand die iets verkeerds riep of aan het protesteren was. Het enige wat nog moet gebeuren, is dat wij gays gaan vechten om dezelfde rechten te hebben als hetero's. De achterhaalde wetgeving van de Antillen geeft daar nog niet de ruimte voor.
Ik kan bevestigen dat Curacao een gay paradise kan zijn voor gays die zich hier willen vestigen en voor toeristen. En ik geloof stellig dat wij ons verder zullen ontwikkelen op dat vlak.

Anoniem zei

Apart dat curacao wordt gezien als alternatief voor een gayevent zoals de gaypararde. Er waren meer dan een half miljoen mensen in amsterdam tijdens de gayparade voor een stad als amsterdam, het kleine nederland, is dit een behoorlijk aantal gekeken naar bijvoorbeeld steden als toronto of moentreal new york. Ik ben eregelmatig in curacao geweest en het heerlijke van curacao is dat je kan genieten van de zon zonder dat je hormonen op tilt slaan door alle homos die er rond lopen. Op curacau heb je ze namelijk bijna niet of ze zitten in de kast. De enige homotent die er is wordt gerunt door vrouwen en daar moet je ook niet doordeweeks aan komen want dat ben je de enige. Dus kom op mensen als curacao zo tollerant wil zijn dan meot er heel wat gebeuren. Start met een homoavond gericht op homo's en homovriendelijke mannen en vrouwen. Maar verwacht niet dat er homos komen als curacaoi niets te bieden heeft. Its heteroparadijs tot nu toe en een boot met homos een keer in het jaar dat schiet niet op die zou elke week moeten komen. En ja ondernemend curacao er valt een hoop geld te verdienen van al die brede spierbonken. Neem myknaos en ibiza sitges als voorbeeld. groeten paul

info zei

Curacao is wel hét eiland in de Caribean waar toch veel wordt gedaan voor homo's.De leukste gaybars enz... vind je toch echt hier.
Voor meer informatie kijk eens op www.traveldelicious.nl