dinsdag 24 augustus 2010

Miss Curaçao haalt het niet in Las Vegas

Ze is wel mooi, Miss Curacao, maar net niet mooi genoeg. Althans, volgens de jury van de miss Universe-verkiezing in Las Vegas. We hebben het over Safira de Wit, miss Curaçao 2010 en één van de 83 kandidaten die gisteren meedong naar de titel van miss Universe 2010.

De 15 mooiste dames mogen op deze avond naar de finale, maar helaas: Safira heeft het niet gehaald. Op de website van Miss Universe, waar bezoekers punten konden geven aan de deelneemsters, kreeg Safira 2.50 punten, goed voor een 24ste plaats. De officiële jury zag echter geen reden om haar hoger te waarderen. Overigens, net als Miss Aruba Priscilla Lee en Miss Nederland Desiree van den Berg.

Het leven gaat uiteraard gewoon door, maar Curaçao baalt. Er was door de overheid, na aandringen van verschillende stakeholders wat subsidie gegeven, om Curaçao een beetje te kunnen promoten en dat is eigenlijk wel mislukt.

Wat dat betreft heeft Curaçao niet veel geluk. De laatste miss, die volgens insiders echt de titel had kunnen grijpen, was Verna Vasques in 1997. Ze beantwoordde de beroemde wereldvredevraag aan het eind in het Engels en niet in het Papiaments, haar moedertaal. En dat kwam haar duur te staan. Ze werd uiteindelijk 4e.

NPS presentatrice Dionne Pool in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (5'06")

Geen opmerkingen: