vrijdag 6 augustus 2010

Curaçao langzaam maar zeker in de ban van North Sea Jazz

De hotelbezetting op Curaçao is tot een dieptepunt gedaald: bijna de helft van het aantal bedden op ons eiland is onbeslapen. Maar gelukkig beleven we op 3 en 4 september de eerste editie van het Curaçao North Sea Jazz festival en in die week zitten alle hotels vol, zo maakte de organisatie gister bekend. Van de 10,000 kaarten die beschikbaar zijn is nog een klein aantal over, dus wie nog wil komen is aangewezen op hotels buiten de binnenstad van Punda en Otrobanda.

Een maand voor het begin van deze eerste editie, begint het langzaam te broeien op Curaçao. Iedereen beseft dat er iets groots staat te gebeuren op ons kleine eiland. De line-up is klaar, in de aanloop naar het weekend, waarbij de organisatie een gratis shuttle service aanbiedt tussen de binnenstad en de diverse podia in het World Trade Centre, treden Alberto Barros -één van de betere salsero's, Candy Dulfer (speciaal aangetrokken voor de euro-antillianen) en David Sánchez, tenor-saxofonist op.

Alle geluid en licht en zelfs de podia worden geïmporteerd uit Nederland. Mojo, de partner van North Sea importeert zelfs de volledige security voor dit festival. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Sponsor van deze en de komende twee edities, Gregory Elias maakte bekend dat eventuele winsten van dit megaspectakel zullen gaan naar zijn stichting Bon Intenshon (goede intentie). En dat is goed nieuws voor Sparta/Feyenoord (honkbal) en NEC Nijmegen (voetbal). Want dat zijn zijn paradepaardjes.

Dolores Leeuwin in gesprek met Dick Drayer (8'45")

Geen opmerkingen: