maandag 16 augustus 2010

Julianadorp een ghetto?

Wat eens de witte elitewijk was voor het hogere Shell-management, is nu verworden tot een verpauperde wijk.

De huizen zijn nog steeds duur, in de wijk staan ook nog steeds de enige Nederlandse scholen (basis en middelbaar) van het eiland, maar verder is het armoe troef. De straten worden al jaren niet meer onderhouden, automobilisten moeten om het asfalt heenrijden, straatverlichting hangt er kapot bij en tot overmaat van ramp hebben boeven en ander tuig ontdekt dat dit de ideale omgeving is om de rijkdom die binnenshuis nog wel is, leeg te roven.

De buurtvereniging Fundashon Julianadorp is al maanden met de politie in conclaaf om de negagtieve spiraal om te buigen, tot dusver zonder resultaat. Afgelopen week trok zelfs de militaire vakbond van Nederlands marinepersoneel aan de bel: mariniers voelen zich onveilig in de wijk.

De verpaupering van de wijk ligt buiten de controle van de politie en de marechaussee - die sinds vrijdag meepatrouilleerd. Volgens de fundashon is de poltiek aan zet. Maar of daar heil van valt te verwachten? Gedeputeerde Anthony Godett heeft zich op Band'abou al eens laten ontvallen dat dat deel van het eiland niet hoeft te rekenen op zijn Dienst: "dan hadden ze maar op me moeten stemmen"!

Julianadorp lijkt hetzelfde lot beschoren......

Tarik Yousif in gesprek met Antillen-correspondent Dick Drayer (5'38")

Geen opmerkingen: