donderdag 10 januari 2008

Een mooi jaar, 2008!

Gisteren heeft het BC (Bestuurscollege) vergadert over de nationale kwestie, die ons nu al een week in zijn greep houdt: de nieuwe kentekenplaten (zie vorige post en post van medewebloggers uit Curacao: ReichgeltLive en Casaspider).

De uitkomst mag niet verrassend heten: de nieuwe platen worden uit de roulatie genomen en de oude (uitstekend) functionerende witte platen met zwarte letters wordt een voorlopig gereincarneerd leven toebedeeld. Autobezitters worden gecompenseerd voor de kosten en nieuwe wetgeving is in de maak om er in ieder geval voor te zorgen dat belasting betaald blijft. Die Brinkman had het dus toch bij het verkeerde eind, toen hij stelde dat er maar eens behoorlijk belasting moest worden geheven op de Antillen. Overigens ook een statement van Mark Rutte (VVD).

Vooralsnog is het niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor deze blamage (want dat is het). En ook de pers op Curacao heeft daar nog geen zere vinger opgelegd. Nu is het wellicht niet zo interessant wie er schuld heeft, maar voor ons eiland is het wel spannend om te zien of de democratie en de controle daarop gaat functioneren: worden zaken naar openheid neergelegd?

De kwestie Brinkman scoort uiteraard ook hoog op de agenda van de waan van de dag. Ik was vanmiddag getuige bij de persconferentie van Willibrord van Beek, delegatieleider van de POK (Politiek Overleg Koninkrijksrelaties), als productie assistent en cameraman voor MTNL. Deze zender maakt in de aanloop naar 15 december a.s. - wanneer de Antillen ontmanteld worden - een aantal programma's die de ' timeline' in beeld moeten brengen.

Mijn verjaardagsfeestje, er is weer een jaartje bij, was deze week erg geslaagd (zie ook Tineke's blog). Het weer was als vanouds, net als de BBQ en de Polar. Ik heb een ongelovelijke hoeveelheid whiskey, wijn en wodka gekregen, naast een mooie Weber BBQ en een Frituurpan (ongeveer dezelfde size als de Weber). Het kan niet anders dan dat mijn vriendenkring ontevreden is over mijn taille en vetgehalte en door middel van deze mooie kado's een sterk (en gewaardeerd) signaal probeert af te geven....

2008 wordt een mooi jaar!!!

Geen opmerkingen: