maandag 28 januari 2008

Kindercarnaval 2008

Gisteren werd de carnaval's parade-aftrap 2008 gegeven door de kinderen van Curaçao, die over de grote mensen route mogen paraderen in hun zelf gemaakte en vaak hele mooie kostuums. 20 groepen namen het heft in handen! Over een week worden zij gevolgd door de grote mensen, die dan dus weer even kind mogen zijn.

Wekenlang zijn de mensen al bezig 'stands' langs de route op te bouwen, om maar niet te praten van de voorbereidingen van de meelopers! Carnaval is alive op Curaçao!

Wij waren met vrienden al vroeg ter plaatse, op de Roodeweg in Otrobanda, om niets te hoeven missen van dit spektakel. Dennis (je weet wel, van Marla) heeft nog een bedrijventerrein aan de Roodeweg en deze heeft een prachtige tuin + inrit naar de Roodeweg. We zitten dus altijd op de eerste rang!

Tijdens de parade verwisselde een enkeling kinderthema's met die van de grote mensen, zoals hieronder op de foto mooi te zien is: op een kar werd de 'ronde tafel conferentie' nagebootst en waren alle politici als kind vertegenwoordigd. Een verwijzing naar het proces van de nieuwe staatkundige structuur. Brinkman zat er ook bij, onder de naam BrengMan, hetgeen natuurlijk niet klopt, want deze man heeft nergens verstand van en zeker niet van staatskunde, getuige zijn oproep op Marktplaats.

Kijk, dat is lol.Gelukkig zijn de scholen vandaag dicht, zodat de kinderen geen slaaptekort krijgen. Overigens houdt de parade het redelijk op tijd. We waren om 8 uur thuis.

Vrijdag aanstaande is de Tienerparade. Naar verluidt, gaat Aysheline ook meedoen. Dat krijg je als je je jong voelt. Ik zal haar van harte aanmoedigen langs de route en ben natuurlijk stiekum trots op een als tiener uitziende vrouw.....

Ik sluit af met een korte impressie gemaakt met mijn digitale fotocamera. Ik had een biertje op...

3 opmerkingen:

Donna zei

Leuk filmpje van de kidsparade. Nix van gemerkt dat je een biertje ophad hihi.
Maak je voor volgende week ook een filmpje van de Gran Marcha?

Dick zei

@Donna: gaan we proberen. Laat de whisky dan wel staan.....

Anoniem zei

Het volk steekt veel tijd, geld, en energie in carnaval, maar krijgt zelf bitterweinig voor terug.
De hotels zijn rond karnaval overvol, het volk vermaakt eenieder, maar blijf daarna met de schulden, en de hoteliers met een dikke portemonnee.
Ze kunnen beter dat vermaak en geldverspillende onzin van de armen, afschaffen!