zaterdag 12 januari 2008

The Revenge of the Tuimelaar

Veel van onze gasten kunnen het navertellen: we hebben gezwommen met dolfijnen! Je komt ze in de Caraibische zee niet altijd tegen, dus is er de mogelijkheid om bij het Seaquarium een zwembeleving of snorkelervaring met dolfijnen te arrangeren. Je moet er diep voor in de buidel tasten, maar dan krijg je ook wat!

Zeker de drie nederlandse toeristen die afgelopen week hun kansje waagden. Bij het hoogspringen, waarbij zij het stokje vast mochten houden, nam een 300 kg wegende tuimelaar wraak voor alle jaren van verplicht 'mensje' kussen. De tuimelaar is nu een duikelaar.

Vanwege de Kerstvakantie draaien de dolfijnen overuren in de basins bij Mambo. Concentratiegebrek schijnt het gevolg daarvan te zijn, met dramatische gevolgen voor tenminste één toerist, die met verlammingsverschijnselen in het ziekenhuis belandde.

Nu zou dit alles de achterpagina van de Amigoe waarschijnlijk nog niet halen, ware het niet dat het gehele incident vermoedelijk gefilmd was door honderden amateur filmers, maar dat er geen enkel beeld van beschikbaar kwam. Hoogst opmerkelijk in deze YouTube-tijd!

Navraag leerde dat al het beeldmateriaal in beslag is genomen door het management van Seaquarium. Volgens sommige berichten zelfs onder bedreiging en intimidatie..

Het Nederlandse management van Seaquarium heeft in ieder geval geleerd van de Curaçaose politiek, als we die andere tuimelaar, Brinkman mogen geloven. Ik stel daarom voor dat deze brokkenmaker zijn pijlen nu gaat richten op de 4,500 makamba's van dit eiland. Ik zal hem de toegang in ieder geval niet weigeren: ik hou van tuimelaars en ik kan er sinds kort ook mee zwemmen in mijn eigen zwembad!

En, o ja: gelukkig kwam er deze week wel beeldmateriaal beschikbaar van het ongeluk bij Seaquarium. Dat kon niet uitblijven natuurlijk (klik op het plaatje voor de hele film):

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik denk dat er binnenkort een soort belastingheffing komt voor prive-zwembaden. De "PVV gaat Curaçao regeren", de plannen zijn al in de maak, lijkt wel. Brinkman is nu strenger dan ooit!