dinsdag 22 januari 2008

Akkoord bereikt....

Bovenstaand bericht had ik gister al geplakt in deze post, maar ik had nog geen tijd gehad er iets meer over te schrijven. De avond is echter gedaald over Curaçao, Ajax heeft weer eens gewonnen (2:0, Utrecht) en de kinderen liggen op bed. Ik probeer het nog een keer:

Eén van de hete hangijzers in het politieke debat tussen voor- en tegenstanders van de roadmap naar 15 december 2008 (in het kader van een nieuw Koninkrijkstatuut) is de schuldsanering en het toezicht op zowel Financiën als Justitie door Nederland, wat daaraan gekoppeld is.

Voorstanders zijn blij met de schuldsanering die een nieuwe stap kan betekenen in de bestuurbaarheid van de afzonderlijke eilanden, Tegenstanders zien het toezicht dat daaraan gekoppeld is als 'kolonialistisch', betuttelend en wat al dies meer zei....
De discussie zal nog wel even doorgaan, de stap die gister gezet is, is wel erg belangrijk op weg naar de nieuwe onderlinge staatkundige verhoudingen.

De streefdatum van 15 december zou gister ook nog gevalideerd worden, maar dat is niet gelukt. Beide partijen zullen de komende weken opnieuw bekijken hoe realistisch de planning is.

wordt vervolgt...

Geen opmerkingen: