dinsdag 8 januari 2008

Nieuwe Nummerplaten

Het zou je bijna ontgaan tussen al het vocale PVV geweld van de heer Brinkman en de reacties daarop van onze politieke elite (waarover in een volgende post meer), maar er is een rel onstaan over de nieuwe nummerplaten op Curaçao. Ik schreef in een eerdere post al eens hoe 'handig' wij hier elk half jaar een plaatje moeten kopen om de politie te kunnen laten zien dat de autobelasting is afgedragen.

Het is nog even onduidelijk wie opdracht heeft gegeven tot een gehele nieuwe nummerplaat (ipv een opzetplaatje), maar vast staat wel dat deze nieuwe platen onleesbaar zijn. De slimme bedenkers hebben de blauw/gele vlag van Curaçao als achtergrond gebruikt en de kleur oranje (!) voor cijfers en letters bedacht. Probber maar eens oranje tekst te lezen op een blauwe achtergrond.....
De nationale discussie die nu plaats vindt (en luider klinkt dan alle ophef over die clown uit Nederland) kent geen grenzen. Schuldigen worden nog niet aangewezen, maar het Bestuurscollege adviseert mensen hun oude plaat nog niet weg te gooien....

Boze tongen beweren dat de oranje kleur van de cijfers en letters met opzet zijn gekozen door de gedeputeerde van Infrastructuur, Antony Godett van de FOL. Oranje is immers de kleur van zijn partij.

De ruim 74.000 nieuwe nummerplaten (zoveel auto's rijden er hier rond) liggen nu te wachten op distributie (of vernietiging). In het eerste geval kunnen criminelen met behulp van deze nummerborden dan ongestoord hun gang gaan, in het laatste geval gooien we een boel geld weg (400.000 Euro).

Zou Brinkman op de nummerplaten hebben gedoeld, toen hij corruptie ontwaardde en ons daar allen deelgenoot van wilde maken?

Geen opmerkingen: