zaterdag 11 augustus 2007

De school is weer begonnen...

Zowel Jonathan als Daniel schreeuwden dat ze niet naar school wilden, maar helaas. Ook op Curaçao is er een leerplichtwet (van 5 tot 16) en ook Jonathan en Daniel hebben ouders die zich aan de wet houden. Donderdag was het dan zover. Daniel naar groep 4 en Jonathan naar klas 6. Ja, je leest het goed: de onderbouw bevindt zich in de fase van funderend onderwijs, dus groepen. De bovenbouw volgt nog het oude systeem, dus klassen.

Daniel zit bij juffrouw Corien (not related, dd) en Jonathan zit bij juffrouw Sureille (zie foto). Ik ken geen van beiden erg goed, maar dat zal de komende maand vast veranderen. Bovendien zit Jonathan nu naast de klas van Marla, dus genoeg tijd om bij het ophalen van de jongens even een babbeltje te maken.

Het schooluniform is er ook weer. Jonathan heeft zelfs echte gelakte schoentjes (instappers) eronder. Deze schoenen zorgden voor nogal wat consternatie aan het eind van de vakantie, want Jonathan weigerde deze schoenen aan te trekken. Ik had de schoenen nog niet gezien en vermaande Jonathan om zich niet zo aan te stellen, maar toen hij me de schoenen liet zien, wist ik dat hij gelijk had: geen gezicht en niet "cool".
Maar ja, je valt je vrouw natuurlijk niet af in het bijzijn van de kids......slikken dus. Gelukkig voor Jonathan heeft iedereen van die belachelijke schoenen aan, dus de pijn is te delen.... Jonathan zit helemaal achter in de klas, naast zijn oude maatje van vorig jaar: Kevin. Hij heeft het idee dat je achterin de klas wat minder snel last hebt van ingrijpende juffen... Dat zullen we dan nog weleens zien!
Hij heeft me wel al verteld dat hij zijn juf Ginta van vorige jaar, mist. Dat zal voor mij waarschijnlijk anders zijn (zie eerder bericht)

Met het begin van de schooltijd is ook het vroege opstaan weer begonnen: om 5.20 gaat de wekker en om 7.30 begint de les. Aysheline's rooster is voorlopig zodanig dat ik ze op moet halen om 12.30 uur.

En ja, Aysheline is dus ook weer begonnen. Ze heeft nu meer uren Informatica, want haar collega heeft geen contractverlenging gekregen en voor Wiskunde is ze de enige. Ze heeft er weer zin in. Dat moet ook wel, want het onderwijzende gilde op Curaçao is aardig aan het vergrijzen, zo meldde de Amigoe. De helft van al het personeel dat voor de klas staat (1100) kan binnen nu en 10 jaar met de VUT of met pensioen.

Kijk, dat biedt perspectief voor een werkloze...

Geen opmerkingen: