maandag 13 augustus 2007

De Christoffelberg...

De Christoffelberg ook wel Mount Christoffel of St Christoffel genoemd, schiet omhoog vanuit het nordwesten van het eiland tot 375 meter boven de zeespiegel. Afgelopen zondag hebben John, Mill, Raoul, Isabel Jonathan en ik deze Curaçaose geweldenaar (;-) bedwongen, hetgeen me mijn nieuwe schoenen heeft gekost. Ik schreef daar in een eerder bericht al over. Daniel was nog iets te klein voor deze tocht en Aysheline moest dus thuis blijven. Daar deed ze overigens - dit keer - niet moeilijk over!

De grotten die in deze berg zijn gebouwd werden als vluchtplaats gebruikt door de Caiquetio Indianen, de eerste inwoners van Curaçao. Culturele uitingen van deze Indianen zijn nog steeds te bewonderen in de muurschilderingen en petrogliefen die ze achter hebben gelaten.

De berg staat midden in het Christoffelpark, een natuurreservaat, dat plaats geeft aan een grote verzameling planten en dieren, waarvan sommigen nergens anders ter wereld voorkomen. Zo kun je extreem zeldzame orchideeën tegenkomen, witstaart bokken (door de Indianen geïmporteerd in de 14e en 15e eeuw) en neon-blauwe Iguanas (leguanen). Hummingbirds, papagaaien, vleermuizen en Trupial vogels zijn voor het getrainde oog ook te zien.

Die hebben wij natuurlijk niet gezien, want ons oog is niet getraind.

Het Christoffelpark kan betreden worden via het oude Savonet landhuis, dat ook nog ruimte biedt aan het nieuwe Museum of Natural and Cultural History.

Het park kent drie trails: de Zorgvlied Route, die je meeneemt via de noordkant van het eiland rond de oostelijke flank van de Christoffelberg, waar ook de Indiaanse grotten zijn; de Zevenbergen Route, die door het zuidwestelijke deel van het park gaat en fantastische panorama’s biedt en tenslotte de Christoffel Trail, die wij gisteren hebben gelopen en die je brengt bij het hoogste punt van het eiland:

1 opmerking:

jeanette zei

leuk, wij gaan 2 juni weg en willen die berg wel bedwingen!!;-)