donderdag 16 augustus 2007

Chavez in de armen van Wilders en Rutte!

Chavez keek van de week naar de televisie en zag hoe zijn (voormalige) vrienden uit Rusland de wereld lieten zien hoe je je expansiedriften de vrije loop kan laten. Van de Denen leerde hij vervolgens dat er internationale regels zijn die gebiedsuitbreiding onder water reguleren en van zijn adviseurs vernam hij dat Venezuela als enig land van Zuid-Amerika onder water tot aan de Dominicaanse Republiek, Haïti en Puerto Rico reikt....

Het Caraïbische gebied "Eso es Venezuela"!!!!

Eén en ander is het directe gevolg van de VN-conventie over het Zeerecht, die de deelnemende landen de mogelijkheid biedt om aanspraak te maken op een economische zone tot 200 mijl uit de kust (en onder omstandigheden, zoals een continental plat, zelfs tot 350 km). De vastlegging van de onderzeese grenzen dient voor 2009 te gebeuren, wamt claims na die tijd worden niet (meer) in behandeling genomen.

Welk ministerie in Den Haag zit er nu te slapen?

Nederland kan haar potentiële gebiedsomvang ten behoeve van gas- en oliewinning in één klap vertienvoudigen! Gerekend vanaf St Maarten (het meest noordelijke deel van het Koninkrijk der Nederlanden in het Caraïbische gebied) kunnen we tot aan de Keys en Miami een claim neerleggen! Vanuit Aruba komen Panama en Colombia in zicht! Waar wachten wij nog op? De dalende Nederlandse bodem van de Waddenzee kan een halt worden toegeroepen. In plaats daarvan laten we de Antillen dalen!

Ik heb echter een donkerbruin vermoeden dat een slapend ministerie eerder het gevolg is van een mastercomplot van Wilders en Rutte. Hun partijen (de PVV & de VVD) zullen immers nimmer toestaan dat de bodem van Curaçao en de andere overzeese gebiedsdelen zullen dalen. Het doemscenario van zinkende eilanden staat de oplossing van het "Antillenprobleem" in de weg.

Want waar moet je onze donkere landgenoten dan naar toesturen?

En zo wordt Chavez, al is het maar voor één keertje, een goede vriend van deze woorddadige liberalen. Zij zullen hem dit keer geen strobreed in de weg leggen....

Geen opmerkingen: