donderdag 9 augustus 2007

Mark Rutte

Hij was even op het eiland om in "Dubbelspel" (naar het gelijknamige boek van Frank Martinus Arion) van 2e kamerlid John Leerdam mee te doen. Hij schijnt erg van theater te houden en wellicht dat in hem een groot speler teloor is gegaan, want in het andere theater, in politieke discussies en debatten is hij - volgens Ayheline - erg zwak.

Aysheline was gisteravond samen met Mill naar de UNA (Universiteit van de Nederlandse Antillen) getogen om met Rutte mee te discussiëren over de niet rooskleurige toestand van sommige Antilliaanse jongeren in Nederland (en Curaçao).

Mark Rutte had de voorpagina van de Amigoe waarschijnlijk niet gehaald als hij de schuldsanering (in het kader van de nieuwe Koninkrijksrelaties) niet had gekoppeld aan een terugkeerregeling van criminele Antilliaanse jongeren. Dit paradapaardje van Verdonck, dat de toets van het fatsoen door de Raad van State al niet had overleefd, blijft dus hardnekkig voortleven in liberale kringen. Dat schuldsaneren en terugkeerregelingen niets met elkaar te maken hebben en dat het wetsvoorstel mede de prullebak in gegaan is vanwege het discriminerende karakter ervan, doet volgens de VVD blijkbaar niet ter zake.

Opmerkelijk is Rutte's zienswijze wel, omdat de Sloterverklaring (met schuldsanering) onder architectuur van de VVD (Nicolaï & Zalm) tot stand is gebracht. Het doet zich dan ook aanzien dat Rutte op de UNA met name het thuisfront bediende van wat spierballentaal, mede gelet op jet feit dat hij - zoals Amigoe het omschrijft, "zijn onwetendheid over de Antillen etaleert".

Over het eigenlijke onderwerp "waarom is een deel van de Antilliaanse jeugd, zowel in Nederland als de Antillen, ontspoord?" is nauwelijks gepraat.

Dus als je mee wilt doen, reageer! (je hoeft niet meer te registreren)

1 opmerking:

Anoniem zei

Nederland moet samen met Curaçao de problemen oplossen. Terugsturen is voor Nederland een onfatsoenlijke oplossing, die meer weg heeft van straatje vegen....