zondag 25 mei 2008

Pokke week (4)


Ik sluit deze pokke week af met mijn auto.

Op weg naar en tussen alle persconferenties in, voelde ik namelijk een lichte trilling in mijn stuur wanneer ik door een kuil in de weg reed. Nu kent Curaçao vele kuilen in evenzo vele wegen, dus reed ik even langs mijn garage, zette de auto op de brug en liet de monteur even kijken.

"Ach meneer, wat nieuwe schokdempertjes en een stabilisatiestangetje vervangen en dan gaat het wel weer". Ik kon er volgens hem wel mee doorrijden, als ik maar voorzichtig door kuiltjes zou gaan: "...anders voelt u dat wel". De volgende ochtend rij ik thuis de poort uit en hoor krak. Auto scheef. Ik stap uit en zie mijn voorwiel in een hoek van 45 graden tussen weg en vooras staan. Blijkt de fusee-kogel gebroken te zijn! Ik zou kunnne vloeken, maar een dankgebed is meer op zijn plaats, want als dit gebeurd was tijdens het rijden, met een snelheid van 100 km/uur........
Laat ik deze pokke week maar positief afsluiten: het is nu gelukkig weekend, de zon schijnt en maandag begint er weer een nieuwe week.
Die kan nooit slechter.

1 opmerking:

Anoniem zei

dat is buitengewoon vervelend Dick, en dat nog wel voor een hot issue journalist als jij. Maar "elk nadeel heb ze voordeel" (Johan Cruyff), zoals je al zei gebeurde het niet met 100 km per uur.Ik had dit nieuwtje nog niet gelezen. Hou vol ende dispareert niet, bon siman Reinoud.