maandag 4 juni 2007

Ter land, ter zee en in de lucht....

Ja, je leest het goed! Afgelopen weekend was het strand voor 'LionsDive' het toneel van dit spektakelstuk van Nederlandse bodem. In de krant lazen we dat het om 9 uur in de ochtend zou aanvangen, maar toen we om 12 uur aankamen, moest het nog beginnen.....

Recht tegenover de schans troffen we onze buren aan. Ellen en Roel hadden twee prachtige plaatsjes en stoelen vrij gehouden. Zo konden we op de eerste rang 'genieten' van een stukje Nederland. Weinig verheffend, wel erg gezellig. Thom, vriendje van Jonathan en deelnemer nummer 3 was de reden voor de komst van de buren: Thom is hun zoon.

Er waren in totaal zo'n 60 deelnemers, dus pas tegen de avond zat het er op. Enige vertraging ontstond, toen de paal met de bel het halverwege de wedstrijd begaf. Ik vermoed opzet in het spel om de drankomzet drastisch te verhogen.

Het geheel werd rond 8 uur afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Jonathan hebben we de hele dag niet gezien: hij houdt van water en maakt snel vriendjes. Daniel is iets huiselijker en wilde zelfs al om 3 uur in de middag naar huis. Dat had niet zozeer te maken met dit spektakel, alswel met het feit dat ik gisteren eindelijk permanente Internet in huis heb geïnstalleerd. Ik ontdekte van de week een zwak draadloos internetsignaal onder het puntje van het dak van ons huis. Dit signaal heb ik nu versterkt en opnieuw draadloos verspreid, waardoor we nu in het hele huis Internet hebben. Jonathan en Daniel wisten niet hoe gauw ze de Play Station los moesten laten om op Internet de chatten (Milan, Tristan) en te spelen. Deze week maar eens kijken hoe stabiel dit signaal is....

We zitten in juni. Traditiegetrouw is dit het begin van het orkaanseizoen. Orkanen komen op de benedenwindse-eilanden gelukkig niet zovaak voor, maar sinds gisteravond - net na het vuurwerk - is het gaan hozen hier op Curaçao. Vannacht ook, vanochtend was het weer droog. 'Hozen' betekent hier: tropisiche regenbuien!

Die regen komt goed van pas, als de wind maar niet mee gaat doen. Gelukkig voor ons, deed-ie gister niet mee.

1 opmerking:

John zei

Dat was me inderdaad wat met die paal die kapot was ;)
Misschien heeft u ook het team met de record tijd gezien van 1 minuut en 12 seconden!
Dat was het team waarin ik zat namelijk haha.

Veel plezier en succes nog op Curacao!

Groetjes John