zondag 10 juni 2007

Toerisme op Curaçao

Dat toerisme één van de belangrijkste peilers van de economie van Curaçao is, hoef ik jullie waarschijnlijk niet te vertellen. Alleen al het feit dat velen van jullie geïnformeerd hebben naar een verblijf, bij ons thuis of in één van de vakantieparken naast ons, zegt genoeg.

Wel, het toerisme op Curaçao is de eerste vier maanden van dit jaar opnieuw gestegen. Er kwamen 9,5% meer mensen naar Curaçao. We telden in deze periode ruim 830,000 overnachtingen. Het eiland ontving toeristen uit Zuid-Amerika, het Caraïbisch gebied, de Verenigde Staten en natuurlijk Nederland. De Nederlandse markt groeide ook, 21,7%, waarschijnlijk als gevolg van de sterke Euro en de verruiming van de airlift met Martinair en Arkefly. Vier op de tien toeristen op Curaçao komen uit Nederland.

Echter, de toeristen uit de Verenigde Staten bleven weg: een daling van bijna 9, 1 procent. Hier ligt de iets zwakkere dollar en Nathalie Halloway waarschijnlijk dwars. Maar ook achterblijvende marketing activiteiten in de VS schijnt volgens de CTB (Toerisme Board) debet te zijn.

Als bewoners van dit eiland en zeker hier op Jan Thiel, kijken we ook met zorg naar deze ontwikkeling. Niet vanwege de economische voordelen van Toerisme, werkgelegenheid en gezelligheid op de stranden. Maar naar het achterblijven van een verbetering en verruiming van de benodigde infrastructuur. Werkgelegenheid en gezelligheid zijn particuliere initiatieven, en die floreren wel. Infrastructuur is een overheidstaak, en daar zit dus een probleem….
Nu al staan Aysheline en ik elke werkdag in een file, op weg naar school en werk. Een file die ontstaat door een mengeling van oorzaken: geen scholen (en andere voorzieningen) in nieuwe woonwijken, slecht Openbaar Vervoer, beperkte wegencapaciteit, teveel auto’s. Verzin een reden en hij geldt…..
Voor ons huis, aan de kust, wordt nu een complex met bijna 1000 bedden gebouwd. En de weg ernaar toe, is de weg waar wij naar school en werk gaan.

Desondanks nodigen wij jullie nog steeds van harte uit om langs te komen. Soms kan dat bij ons thuis en anders moet je even een kijkje nemen op de volgende sites:

1. Jan Thiel Livingstone Resort
2. Chogogo Resort
3. Papagayo Resort
4. Blue Parrot

De laatste, Blue Parrot, is een vakantiehuis dat bijna aan onze tuin grenst. Prachtig gelegen, mooi privé zwembad…Geef me een belletje, dan regel ik het verblijf…

Geen opmerkingen: