donderdag 31 mei 2007

RCTV: Chavez sluit een kritisch TV kanaal...

Bij ons thuis hebben we TDS, een soort Digitenne op Curaçao. Op het dak een antenne en zo ontvangen wij digitale televisie en radio.
Het aanbod is in kwantiteit geweldig, in kwaliteit houdt het niet over. We kunnen naast lokale zenders (Aruba, Bonaire en Curaçao) vooral kijken naar veel Amerikaanse zenders: ABC, NBC, TBS, A&E, FOX, CNN, enzovoorts.

Tot afgelopen zondag konden we ook kijken naar RCTV op kanaal 10, het kritische geluid uit Venezuela. Radio Caracas Televisión is een Venezolaanse private omroep die uitzendt via de staatszender en is opgericht op 15 november 1953. Hugo Chavez, president van dit land, heeft de zendmachtiging die zondag afliep niet verlengd en via de rechter afgedwongen dat alle apparatuur in bezit komt van de nieuwe staatsomroep TVES. TVES is bij ons niet op 10 gekomen, maar daar zullen commerciële motieven een belangrijkere rol hebben gespeeld dan politieke...

Vanochtend las ik de column van Elma, ook over Chavez. Of eigenlijk over de leider van de SP, de man uit Oss (ze noemt zijn naam niet). Chavez is iets bekender in dit deel van het Koninkrijk dan Jan. Hier speelt zijn retoriek (die van Chavez dus) een rol in de politiek. Vooral op emotioneel vlak. Onlangs nog wist Jacob Geltdekker (feitelijk Persona non Grata op Curaçao) zich de woede van Curaçaose politici op de hals te halen door Chavez een drugsbaron te noemen. Curaçao houdt Chavez liever te vriend. Je weet maar nooit waar deze man toe in staat is.

Overigens zijn er vele complottheorieën die Curaçao een rol toedichten in de slechte verhouding tussen Chavez en Bush. Zo hoorde ik laatst dat de CIA achter de vele branden in onze Freezone zit, met als doel alle Venezuelaanse zaken weg te jagen om zo Curacao als springplank te kunnen gebruiken voor een Amerikaanse invasie in Venezuela...

Vooralsnog zijn er geen feiten of aanwijzingen die dit verhaal onderbouwen.

Maar wie is Chavez nou eigenlijk en wat wil hij?

Daarover volgende keer meer....

Geen opmerkingen: