dinsdag 8 mei 2007

Softbal op Curaçao


Weet jij wie de best verdienende Nederlandse sporter is? Dat is een Antilliaan die in de VS honkbalt: Andruw Jones!

In de Major League geldt Jones al jaren als een superster, volgens velen is hij zelfs de beste honkballer ter wereld. Op de lijst van grootverdieners in de MLB staat de 29-jarige op plaats 23 met een jaarsalaris van 13.500.000,00 miljoen dollar, exclusief bonussen en sponsorinkomsten.

Andruw is geboren en getogen op Curaçao en omdat hij het sportief zo goed doet, wordt hij opgenomen in de grootverdienerslijsten der Nederlandse sportlieden. Zelf praat hij alleen maar Papiamento en Engels.

Honkbal en softbal zijn uitermate populaire sporten op Curaçao. Jonathan en Daniel spelen elke middag op het pleintje voor ons huis met andere vriendjes een partijtje mee. Geregeld hoor ik Jonathan schreeuwen: "OUT OF THE PARK"! vrije loop dus naar het thuishonk!

Aysheline heeft de smaak ook te pakken. Zij speelt mee met haar schoolteam "Ban Bria" en is verrassend geëindigd bij de laatste vier. Verrassend omdat de eerste wedstrijd dramatisch verliep.

Het leuke is dat het publiek in grote getale naar dit soort 'amateur' wedstrijden gaat. De ambiance is dan ook fantastisch. Vraag maar aan Elma en Emilia, want die moesten met ons mee afgelopen week.

hoewel minstens zo goed, verdient Aysheline er jammer genoeg geen Andruw Jones salaris mee............

Geen opmerkingen: