dinsdag 2 november 2010

Doden door noodweer op Curaçao

Noodweer op Curaçao heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee levens geëist. Honderden huizen zijn ondergelopen. De overvloedige regenval, die gepaard ging met hevig onweer, begon maandagavond na het voorbijtrekken van de tropische storm Tomas.

Vanwege het noodweer deed de politie een oproep aan de bewoners zoveel mogelijk binnen te blijven.

Op veel wegen liggen diepe plassen water. Een automobilist verongelukte als gevolg van het noodweer. Ook zou een reddingswerker zijn overleden die hulp bood bij de evacutie van het Adventziekenhuis. 18 patienten werden door de reddingsdienst Citro naar een veiliger heenkomen gebracht.

Premier Gerrit Schotte verklaarde dat gedurende de nacht minstens tweehonderd verzoeken om hulp zijn gedaan door mensen die in de problemen waren gekomen door de wateroverlast. Bij het ochtendgloren werd duidelijk hoe groot de schade is. Tientallen auto's en honderden huizen zijn ondergelopen. In sommige wijken stond het water tot over de knieën.

Verscheidene radiostations en tv-zenders zijn uitgevallen. Volgens de meteorologische dienst wordt er in de loop van de ochtend meer regen verwacht.

Antillencorrespondent Dick Drayer (5'19")

Geen opmerkingen: