donderdag 11 november 2010

Chico Suriel belazerd?

Jahir ‘Chico’ Suriel, 23 jaar oud, is de beste danser van Curaçao en hij woont al sinds zijn vierde in Rotterdam. Voor de luisteraar zal hij wellicht bekend zijn door zijn wervelende optredens in het Belgisch–Nederlands dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’ op RTL 5.

Het programma is bezig met zijn derde seizoen en heeft afgelopen zondag zijn vijfde ronde beleefd. En dat ging niet helemaal zoals het grote prubliek en ook Chico verwachtte.

Hij ligt er namelijk uit. De jury prees hem de hemel in en bombardeerde hem tot de beste danser van de So You Think You Can Dance-geschiedenis. Dus van alle drie de seizoenen! En toch ligt hij er uit. Hoe kan dat?

In de week voorafgaand aan de uitzending wordt er een planning gemaakt om thuis, bij de deelnemers die doorgaan filmpjes te maken. Laat nou toevallig de planner vergeten zijn om Chico en de andere kandidaat die er afgelopen zondag ook uitvloog in te roosteren voor deze week. Met andere woorden: is hier sprake van doorgestoken kaart?

Chico is het gesprek van de dag op twitter, facebook en hyves en ook op Curaçao wordt het nu opgepikt in de media. Maar Chico berust in zijn lot. Afhankelijk van het SYTYCD-programma was hij toch al niet. Daar heeft hij teveel talent voor.

Dionne Pool in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (4'54")

Geen opmerkingen: