woensdag 1 september 2010

MFK, PS en MAN willen samen, PAR buitenspel

De partijen Movementu Futuro Korsou (MFK), Pueblo Soberano (PS) en partido MAN hebben woensdagmiddag een intentieverklaring ondertekend om tot een nieuw Bestuurscollege te komen. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van de politieke leiders van de drie partijen in het huis van MFK-leider Gerrit Schotte, nadat die partij een gesprek met de PAR voor vanochtend had afgezegd.

De intentieverklaring is gebaseerd op een origineel document dat door de PS werd samengesteld en naar de twee andere partijen werd gestuurd. Door de afzegging van de MFK en de ondertekening van vanmiddag lijkt de PAR, met haar acht zetels in de nieuwe Eilandsraad, tot de oppositiebanken te zijn veroordeeld. Eerder al hadden de MAN en PS aangegeven niet met de gele partij te willen praten over de vorming van een nieuw Bestuurscollege voor Curaçao. Helmin Wiels, de leider van PS heeft verklaard dat er met MFK en MAN is afgesproken om een emancipatie-proces te beginnen die moet leiden naar een onafhankelijk Curaçao.

De Antillen-regering en het vorige Bestuurscollege hebben de geboorte van het nieuwe land Curaçao gepland op 10 oktober aanstaande. Het is op dit moment nog onduidelijk welke richting het staatkundig proces op gaat met een nieuw Bestuurscollege onder leiding van Gerrit Schotte.

Dick Drayer over de laatste politieke ontwikkelingen (5'28")

1 opmerking:

Anoniem zei

Onafhankelijk Curacao? Heeft Schotte wel naar de kas gekeken? Of wil hij het allemaal zelf voorschieten? Ik begrijp wel waarom hij onafhankelijk Curacao wil, zodat de kloof tussen rijk en arm groter wordt, want als NL de kraan dicht doet dan kunnen de eilanders letterlijk nergens naar toe! Complete isolatie! net als Jamaica. Schotte zou eens terug moeten gaan naar de schoolbanken of beter: GROW A BRAIN!!!