vrijdag 17 september 2010

Goed en deugdelijk bestuur prioriteit bij Pueblo Soberano

Op de dag dat de Gouverneur aan de partijleider van de grootste coalitiepartij, de MFK van Gerrit Schotte vraagt een nieuwe kabinet te formeren - dat aan moet treden op 10-10-10 - doen Pueblo Soberano-leden van diezelfde coalitie ferm van zich spreken en veroorzaken opschudding en heftige discussies in de media en op straat.

Helmin Wiels, leider van Pueblo Soberano (PS) en beoogd minister van Justitie in het eerste kabinet van Curaçao, liet gisteren weten af te willen van het regeringsgebouw Fort Amsterdam. Volgens de onafhankelijkheidstrijder is het gebouw inefficient, duur in onderhoud en herinnert het teveel aan de koloniale Nederlandse overheersing. Het Fort moet volgens hem maar onder Monumentenzorg worden gebracht, zodat toeristen er nog iets aan hebben.

Tegelijkertijd laat gedeputeerde Ivar Asjes - partijgenoot van Helmin Wiels en ooit in vebrand gebracht met oneigenlijk gebruik van de creditkaart van zijn department - weten dat alle door het vorige college benoemde commissarisen ontslag moeten nemen en plaats moeten maken voor 'nieuwe benoemingen van het volk'. De gedeputeerde van Financien beroept zich op 'goed en deugdelijk bestuur'. En voegt daar dan bovendien ook nog snel aan toe dat een ieder die waagt hem voor de rechter te dagen, moet beseffen dat dit gemeenschapsgeld kost. Eerlijk is eerlijk: daar weet Ivar Asjes alles van....

Sulay Reval in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (4'49")

Geen opmerkingen: