vrijdag 3 september 2010

Pensioenen en formatiebesprekingen zorgen voor opschudding op Curaçao

WILLEMSTAD - De coalitiebesprekingen zijn vanochtend gestaakt nadat Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels in een brief aan zijn gesprekspartners had aangegeven dat het voor zijn partij niet mogelijk is om in een coalitie zitting te nemen die in Den Haag zijn handtekening gaat zetten onder de vijf consensusrijkswetten in het kader van het staatkundig traject.

Daarmee zijn de pogingen om een MFK-PS-MAN coalitie te vormen onder sterke druk komen te staan.

Volgens Pueblo Soberano zijn deze wetten onbeperkt houdbaar en dat is voor de onafhankelijkspartij onacceptabel. Vanmiddag om 15:00 uur volgt nog een laatste poging van MAN-lijsttrekker Eunice Eisden om de zaak te lijmen. Onduidelijk is of die poging gelukt is.

Tegelijkertijd
behandelt de huidige Eilandsraad vandaag, zonder aankondiging en een dag voor hun aftreden, de Eilandsverordening over de pensioenregeling voor overheidsdienaren. Dit is niet voor het eerst, want de in afgelopen twee jaar is dit de derde poging.

Het lijkt erop dat zittende politici bij het scheiden van de markt zichzelf alsnog een riante pensioenvoorziening willen toekennen. De vorige poging werd tenietgedaan door de Gouverneur.

Sulay Reval in gesprek met Antillen-correspondent Dick Drayer (8.55)

Geen opmerkingen: