Gerrit Schotte, leider van de nieuwe Movemento Futuro Korsou, de MFK is op de achtergrond bezig met het formeren van een nieuw kabinet, dat hij samen met zijn oude partij MAN en de Pueblo Soberano van Helmin Wiels een gezicht moet geven na 10-10-10, wanneer Curacao zijn autonome status binnen het Koninkrijk krijgt.
Op de voorgrond treedt de beoogd premier van het nieuwe land vandaag in het nieuws om rust en kalmte te bewaren, maar ook om aan te geven dat de vorige regering een geweldige chaos achter heeft gelaten. Vandaag nog verscheen er een paginagroot artikel in het Algemeen Dagblad, waarin Schotte, volgens dat artikel, stelt dat Curacao Nederland nog wel een kleine 10 tot 15 jaar nodig heeft voordat het onafhankelijk zou kunnen worden. Onafhankelijkheid is niet onderdeel van zijn reguliere woordenschat. Maar uiteraard wel een stokpaardje van zijn coalitiegenoot Helmin Wiels van Pueblo Soberano.
Schotte is druk doende om coalitiegenoot Pueblo Soberano in het gareel te houden. Eén van de redenen dat Schotte in het nieuws komt vandaag, is het feit dat PS-leden uitspraken doen in de media, die voor nogal wat onrust zorgen in de gemeenschap.
Zo zei Helmin Wiels vanochtend voor de microfoon van het lokale radiostation Paradise FM dat Nederland "aangevoerd wordt door rascisten". Eén van de vele voorbeelden, waarbij Gerrit Schotte wellicht vol aan de bak zal moeten, om deuren open te kunnen houden voor de dialoog en premier te kunnen worden van alle Curaçaoënaars.
Binnen de coalitie wordt nu gewerkt aan een zogenaamde 'code of conduct' om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Helmin Wiels zal, zo is nu wel duidelijk, niet persoonlijk deelnemen aan het eerste kabinet van Curaçao. De vraag is dus: hoe ver zo’n gedragscode reikt en of Wiels zich daar als politiek leider van PS, buiten de regering, gehouden voelt aan zo'n code.
Werk aan de winkel dus, voor Gerrit Schotte....
Antillen-correspondent Dick Drayer (5'12")
1 opmerking:
Net zoals in Nederland getracht wordt Wilders in het gareel te houden zal Schotte dezelfde moeilijkheden ervaren. Beide heren zijn zgz ;'ongeleide projectielen'.
En het is nit echt terecht de evt. problemen op het penshonadebordje te leggen. Dezelfde politici die al jaren hebben geregeerd zijn behoorlijk verantwoordelijk dat er nu 26.000 mensen op of onder de armoedegrens leven. Zij hebben zich mede schuldig gemaakt aan corruptie en uitbuiting. Ik wil geen enkele penshonado de hand boven het hoofd houden maar zij brengen natuurlijk zat geld in het bekende laatje.
Een reactie posten