dinsdag 14 september 2010

Geluidsoverlast bij Aqualectra

Bewoners van de wijken boven de energie- en watercentrale van Aqualectra zijn de geluidsoverlast op Mundo Nobo beu. Al ruim een half jaar, doet de geluidsoverlast niet onder van die van Schiphol, aldus Hans van Hulst. Hij heeft nu een bewonersinitiatief opgericht om een vuist te kunnen maken tegen de Water- en Electrareus op Curaçao.

Veel kans maakt hij niet, want hoewel Aqualectra niet eens een hindervergunning heeft, is het wel de enige wettig toegestane energieleverancier op het eiland.

Door en gebrek aan geld (tarieven mochten door de overheid niet verhoogd worden, om de armen te onzien) heeft deze monopolist haar onderhoud de afgelopen jaren uitgesteld. Met als gevolg dat verouderde en slecht onderhouden stoomketels en aggregaten naast stoom en stroom ook veel herrie produceren. Het energiebedrijf heeft intussen de scholen rondom de fabriek van airco's voorzien, zodat het raam niet openhoeft, maar de ruim 1000 bewoners kunnen op zoveel sympathie niet rekenen.

Toeval of niet, de energiereus heeft de bewoners toegezegd het onderhoud aan de grootste herriemaker nu versneld uit te voeren: "dat waren we toch al van plan"!
Nu nog een hindervergunning.......

Antillen-correspondent Dick Drayer (4'15")

Geen opmerkingen: