vrijdag 24 september 2010

Douane laat stomapatienten staan.....

Rob Handstede is stomapatient. Tijdens zijn bezoek op Curacao hoorde hij van het Maatschap Urologie dat er een tekort is aan medisch materiaal voor stomapatienten. Handstede besloot actie te ondernemen en nam contact met zijn leverancier in Nederland. Deze zorgde voor een flinke lading gratis medisch materiaal (35 dozen), dat vervolgens door de Nederlandse Marine afgeleverd werd op Curacao.

Maar toen Handstede een tweede pakket hulpgoederen wilde sturen, beweerde de douane vrijstellingen van invoer nodig te hebben. Handstede kreeg deze vrijstelling maar kreeg zijn goederen niet ingeklaard.

Het is het zoveelste incident waarbij de Douane de regels strak aanhoudt en goedbedoelende burgers vinden dat ze door de overheid onterecht worden aangepakt, terwijl ze het goede doel dienen.

Voor de doaune is het duidelijk: vrijstelling van invoer ontslaat je nog niet van de verplichting aangifte te doen. En dat was Rob blijkbaar vergeten. Stomapatienten moeten hun grote boodschap dus nog even ophouden todat de inklaringsprocedure is afgewerkt.....

Sulay Reval in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (6'15")

Geen opmerkingen: