donderdag 13 september 2007

Een dagje vissen op zee.....

Al maanden geleden had Simon mij gevraagd of we ook konden gaan zeevissen als hij hier met gezin op vakantie zou komen.

Simon is een goede vriend van me uit Nederland.

Ik ben zelf een liefhebber van vissen, al is het alleen maar omdat er een kratje bier naast je hengel staat! Een hele dag naar een dobber staren kan onder die voorwaarde een aardige compensatie opleveren....

Gisteren was het dan eindelijk zover. Samen met Dennis, zijn nieuwe opgelapte trailer, boot en Simon kozen we het ruime sop van het Spaanse water om koers te zetten naar de vistuin van Curaçao!

Maar helaas: waar een reguliere regenbui over het algemeen nog geen 15 minuten in beslag neemt op dit eiland, besloot een tropical wave met bijna hollandse drammerigheid de hele ochtend zijn water over Curaçao te lozen!!!
Dennis, normaal gesproken de voorzichtigheid zelve, besloot het er toch maar op te wagen, maar tegen zoveel nattigheid is ook hij niet bestand. Doorweekt werden we (Dennis boot heeft (nog) geen kajuit) en de vis? Massaal afwezig. Biertje? We hebben er één geprobeerd, maar ook dat kon het tij niet keren.... Later kregen we door dat deze tropical wave meer schade had toegebracht dan de orkaan Felix vorige week. Bomen werden ontworteld, zendmasten vielen om en daken vlogen door de lucht. Ik zit nu droog met een bord erwtensoep op schoot. Leve Unox.

1 opmerking:

Marnix zei

Ja, doe hem de groeten.
Ondanks het slechte weer toch een beetje jaloers....
Groet'n van Marnix