woensdag 19 september 2007

Siman di Kultura

We zijn weer iets aan het vieren op Curaçao: Siman di Kultura, Cultuurweek. Sinds vier jaar viert Curaçao, op aangeven van het Department van Cultuur (Kas di Kultura) de week van de cultuur onder de slogan "Lanta bo kara i biba bo kultura*". De bedoeling van deze week is om 'onze kinderen' iets van de culturele erfenis van Curaçao mee te geven. De hele week worden er activiteiten ontplooit op cultureel gebied. Het programma is hier te downloaden.

Vandaag is ook de school van Aysheline aan de beurt. Ter gelegenheid diende zij zich op traditionele wijze te kleden.
Maar hoe doe je dat? In Nederland heb je tenslotte ook geen klompen en een Zeeuws meisje in de kast hangen....
Niet getreurd: die mooie dress die ik ooit uit Ivoorkust heb meegenomen komt wel van pas. een beetje zot weliswaar: alsof je op een Nederlandse Cultuurweek lederhösen uit de Alpen gaat dragen.

Toegegeven: het staat haar fantastisch (en een stuk aantrekkelijker dan een paar lederhosen) en met enig redenatie kun je via de slavenhandel aan de Goudkust nog wel een band leggen tussen de klederdracht van Afrika en de Cultuurweek op Curaçao.

Wat de jongens op de Römerschool gaan doen deze week is mij nog niet bekend. De zojuist geopende website leek mij het aangewezen middel om geïnformeerd te worden, maar geen woord over de cultuurweek van dit jaar. 2006 wordt wel vermeld en de foto's nodigen uit tot feest.

* kijk met opgeheven gezicht en (be)leef je cultuur!

2 opmerkingen:

marnix zei

Foto genomen bij Wederfoort ?

Dick & Aysheline zei

Ja, klopt. De foto is wat gedateerd, namelijk van januari 2000. Wederfoort was net weggeblazen door een tropical wave. Daags na te bezoek van Beatrix aan Boca.

Jonathan is hier 5 en Aysheline 18 (;-)