woensdag 21 juli 2010

Opnieuw contrabanda in Bon Futuro

Niet zo lang geleden is er een grote schoonmaakactie gehouden in de Bon Futuro-gevangenis op Curacao. Er zijn toen enorme hoeveelheden drugs in beslag genomen, er zijn wapens gevonden en mobiele telefoons afgepakt. De gevangenen waren niet al te gelukkig met de actie en kwamen in opstand, bewakers werden bekogeld en er zijn toen wat brandjes gesticht.

Na de schoonmaakactie is er een soort nul-situatie ontstaan maar nu blijkt dat de gevangenen niet voor een gat te vangen zijn. Deze week is er een bende opgerold die drugs de gevangenis binnensmokkelde. Zeven mensen zijn van hun bed gelicht, waaronder twee mannen die voor de Bon Futuro werken. Ook een meisje van dertien is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel.

Het gaat om een international drugsbende want de wiet die de gevangenis werd binnengesmokkeld kwam uit Jamaica, de hasj uit Nederland. De politie is nog niet klaar met het onderzoek en er wordt niet uitgesloten dat er meer arrestaties worden verricht. Tegelijkertijd met de arrestaties is zijn er huiszoekingen gedaan en de politie heeft tijdens een persconferentie uitgestald wat er zoal in beslag is genomen. De hoeveelheiden drugs logen er niet om.

Collega Merel Uffing over de Bon Futuro gevangenis (3'56")

Geen opmerkingen: