maandag 19 juli 2010

Weer wietplantages opgerold op Curaçao

De afgelopen tijd worden er steeds meer wietplantages opgerold op Curacao. Dit weekend alleen al weer twee. Het gaat dan om redelijk kleinschalige plantages, zeg maar van twintig tot tweehonderd planten. In Nederland wordt gedoogd dat je een aantal plantjes verbouwt, maar op Curacao is geen gedoogbeleid, marihuana roken op het eiland mag absoluut niet en is hartstikke verboden en illegaal.

Dat betekent niet dat het niet gebeurt, vooral marihuana van Jamaica is populair. Via de lucht komt dat voornamelijk in doorgeslikte bolletjes het eiland op, maar sinds de controle is verscherpt is dat lastiger geworden. Een douanemedewerker op vliegveld Hato vertelde dat hij speciaal naar Jamaica is geweest om daar in samenwerking met de Jamaicaanse douane te leren hoe de bolletjesslikkers effectiever te herkennen zijn.

Dus vandaag dat de Curacaoënaar zelf maar aan het kweken slaat, voornamelijk op het platteland hier. Hier hoeven er geen warme lampen te worden opgehangen of stroom te worden afgetapt, het klimaat is prima voor het kweken van cannabis.
De woordvoerder van de politie vertelde dat er ook kwekerijen worden opgerold met ingenieuze irrigatiesystemen, maar ook zonder gedijen de wietplanten hier goed.

Uit de landsverordening van 1960, die nog steeds geldig is, blijkt dat het hebben van marihuanaplanten pas illegaal is, wanneer de toppen in bloei staan. Toch worden ook planten die niet bloeien vernietigd. De politiewoordvoerder vergeleek het met een gevonden pistool. Op het moment dat de planten worden aangetroffen zijn ze natuurlijk van niemand. Wanneer er een pistool wordt gevonden dat van niemand is, wordt dat ook in beslag genomen.

Er is dus een duidelijke trend waarneembaar, er wordt steeds meer lokale wiet geteeld.

Collega Merel Uffing over de wietplantages (2'56")

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"Er wordt steeds meer lokale wiet geteeld." Een zeer positieve ontwikkeling, misschien dat mensen op deze manier in aanraking komen met de realiteit (is maar een plant) i.p.v. de heksenjacht op moeder natuur. Hopelijk zal er dan ook ooit (misschien zal het nog honderden jaren duren) dat wiet ook op een vreedzame manier kan worden verhandeld net als appels.

Anoniem zei

Als er industriële Hennep verbouwd kon worden zou dat een nieuwe industriële revolutie op het eiland te weeg kunnen brengen. Onze bouwmaterialen zouden bijvoorbeeld niet meer geïmporteerd hoeven te worden en kunnen wij deze zelfs exporteren, nieuwe industrieën/inkomsten creëren.

Het volk dom houden, zijn de elite goed in.

WHEN WE GROW, This is what we can do (Full Documentary)
http://www.youtube.com/watch?v=PSKJrgGqx_E