vrijdag 23 juli 2010

Ambtenaren willen niet betaald parkeren

Sinds een paar maanden hebben we parkeermeters in Punda, de ene helft van het centrum. Parkeren kost vijftig cent per uur, wie niet betaalt kan een wielklem krijgen en die voor vijfentwintig gulden weer laten verwijderen.

Dat betaald parkeren ingevoerd zou worden was al maanden bekend maar toch leken de ambtenaren die in Punda werd nogal verrast op de eerste dag dat het inging. Ze vonden het belachelijk dat ze moesten betalen om met de auto naar het werk te komen en legden het werk neer.

De overheid meldde hierop dat de ambtenaren gratis aan het Waaigat kunnen staan, maar dat is vijf minuten lopen en veel te ver. Er is een rechtzaak van gekomen maar de rechter heeft zichzelf onbevoegd verklaard en de zaak doorverwezen naar de ambtenarenrechter. De zaak loopt nog en ondertussen wordt er geparkeerd op ieder plekje waar een auto kan staan, zoals bouwterreinen. Parkeerbeheer kan daar niks tegen doen omdat zij alleen maar de plekken waar betaald moet worden mogen controleren. Al gaan automobilisten op de stoep staan, parkeerbeheer staat machteloos.

Bewoners en ondernemers van Otrobanda, de andere kant van het centrum, kregen deze week de schrik van hun leven omdat hier nu ook opeens parkeermeters geplaatst zijn en er binnenkort betaald moet gaan worden.

Collega Merel Uffing over het parkeerbeleid (3'54")

Geen opmerkingen: