woensdag 14 juli 2010

Militairen betrokken bij vechtpartij Curaçao

Bij de massale vechtpartij die zondag na de verloren WK-finale in Punda uitbrak waren militairen betrokken. Dat bevestigt een woordvoerder van de marine. Geruchten daarover deden eerder al de ronde.

Op het Wilhelminaplein in het centrum van Punda keken honderden voetballiefhebbers zondag gezamenlijk de WK-finale op schermen van café's. Onder de toeschouwers waren ook militairen van de marinebasis bij Parera. Ze stonden volgens de marine op het punt terug te gaan naar de marinebasis toen er plotseling flessen en tegels naar hen werden gegooid. Dat zou hebben geleid tot een korte vechtpartij. De leiding zou toen hebben ingegrepen en de manschappen naar de basis hebben gedirigeerd.

Bij de rellen raakten drie militairen gewond. De politie heeft geen aanhoudingen verricht, maar bestudeert de zaak nog en komt nog met een rapport. De marine wacht dat rapport af voor ze eventuele maatregelen neemt tegen de militairen. Volgens de woordvoerder verklaren zij aangevallen te zijn en zich enkel te hebben verdedigd.

Helmin Wiels, leider van de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano, verwijt de autoriteiten te weinig maatregelen te hebben getroffen om de massale bijeenkomst in goede banen te leiden. Wiels, die vaak ageert tegen de in zijn ogen te grote Nederlandse invloed op het eiland, noemt het 'een vorm van rekolonisatie' dat Curaçao nu ook te leiden heeft onder typische Nederlands geweld van voetbalsupporters; iets dat op de Antillen niet voorkomt.

Nederlandse militairen betrokken bij rellen Curaçao (5'23")

Geen opmerkingen: