maandag 12 juli 2010

AC Milan op bezoek

Curacao heeft vandaag, precies een dag na het WK bezoek gekregen van de beroemde voetbalschool van AC Milan. Zo beroemd als de voetbalschool van Ajax is, zo legendarisch is die van deze italiaanse club uit Milaan.
Gedurende twee weken zullen ruim een groot aantal voetballertjes, jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 17 jaar een zogenoemde clinic volgen om de Italiaanse meesters te laten zien wat zij in hun mars hebben.

Twee spelers zullen na afloop geselecteerd worden om een trainingstage in Milaan te gaan lopen. Tweespelers tussen de 10 en 14 jaar. Dat is overigens de leeftijd die alle profclubs aanhouden in hun scouting van ruwe diamantjes, om het zomaar te zeggen. En de beste negen worden uitgenodigd om in Amerika een toernooi te komen spelen als ACMilan-Curacao.

AC Milan heeft namelijk verspreid over 35 landen zgn. voetbalscholen en zij willen dat de Cariben vanuit Curacao gaan participeren in deze scholen. Je moet er wel wat voor over hebben om bij die selectie van vandaag te horen, want zomaar meedoen is er niet bij: prijs voor 1 plaats op het voetbalveld is 650 gulden. Maar dan heb je ook wat: een AC Milan-tenue, een 'Yabulani-bal' en een AC Milan-sporttas. En natuurlijk een week voetbalplezier met kans op een enkeltje Milaan.

Ruim 200 kinderen kwamen vandaag opdagen. 50 plaatsen worden betaald door sponsoren, zodat ook kinderen van minder bedeelde ouders een kans krijgen. Het ligt in de bedoeling om elk jaar deze clinic te organiseren en dan helemal gratis voor de deelnemers.

Luister naar een reportage die ik maandagochtend maakte (7'26")

De bijdrage voor de NPS (4'45")

Geen opmerkingen: