maandag 26 juli 2010

Curaçao investeert niet in haar 'Miss'

Curacao heeft een enorme Missen-cultuur. Miss Wet T-Shirt, Miss Administratief Medewerkster, Miss Mooi en Bejaard, voor iedere categorie hebben we hier wel een aparte Miss Verkiezing. En natuurlijk doet Curacao ook mee aan de Miss Universe Verkiezing.

Op 23 augustus is het zover, de Miss Universe verkiezing vindt dan plaats op de Dominicaanse Republiek. Hier op Curacao is iedereen het erover eens dat onze inzending, de wonderschone Safira de Wit een goede kans maakt om te winnen. Alleen… Curacao investeert niet in haar! Er verschijnen foto’s van Zafira waarop ze bij wijze van spreken een H&M shirt draagt… Met veel geleur en gelobby heeft de Curacao Tourist Board 23.000 gulden ter beschikking gesteld aan Safira, maar als je bedenkt dat de minimale investering in een outfit toch wel zo’n 50.000 gulden moet zijn, is dat een schijntje.

De woordvoerder van de Curacao Beauty Organisation die Zafira helpt, heeft nu eigen spaargeld in haar voorbereiding gestoken en een fikse korting afgetroggeld van een Dominicaanse ontwerper, die de jurk van Zafira gaat maken. En de woordvoerder is kwaad… Hij vindt dat Curacao Safira een maandsalaris moet geven. Er kijken miljoenen mensen naar de Miss Universe verkiezing en Zafira is dan het uithangbord van Curacao. Daar mag volgens hem best was tegenover staan.

Collega Merel Uffing over 'miss Universe Curaçao' (4'36")

Geen opmerkingen: