vrijdag 8 februari 2008

Queen Mary 2

Vanwege het bezoek van Rinske (zie vorige post) was het me helemaal ontgaan: vandaag lag de Queen Mary 2 in de haven. Gelukkig maakte Reinoud mij er op attent en stuurde zelfs een mooie foto. Dit statige passagierschip is gebouwd in 2003 en gold toen als grootste ooit in termen van lengte, wijdte, hoogte en waterverplaatsing. Nog steeds is zij de grootste in de categorie Ocean Liners en verplaatst zelfs meer water dan het grootste Cruiseschip ooit gebouwd: 75,000 ton water! In officiële termen is een Ocean Liner iets anders is dan een Cruise Ship. De eerste transporteert mensen van A naar B, de laatste dobbert rond en transporteert feitelijk niets.

't Is maar dat je het weet!

De Queen Mary heeft 15 (!) restaurants aan boord, 5 zwembaden, een casino, een theater en een planetarium! Altijd handig, voor als je met je bootje de weg kwijt bent in dit universum...

Het is overigens ongewoon druk op dit moment op Curaçao kijkend naar het aantal Cruise schepen, dat voorbij dobbert. Rinske merkte zelfs al op dat het uitzicht vanuit ons huis enigszins saai begint te worden;-)

Geeuw. Wat ben ik toch intens gelukkig met ons saaie leventje. Een leventje dat vooralsnog reikhalsend uitkijkt naar een vaartocht, morgen, met onze buurman Angelo op het Spaanse Water. Ik vermoed dat we het zonder een planetarium moeten stellen, maar de pret zal er niet minder om zijn...

Mocht je overigens meer willen weten over de Queen Mary 2, volg dan deze link. Dan beloof ik dat er morgen een diepte-reportage komt van Angelo's boot op het Spaanse Water.

1 opmerking:

Theo zei

Hey Dick, de Queen Mary 2 lag er nog niet zo lang geleden ook al een keer en schijnt nog een keer of 4 te komen dit cruise seizoen. Overigens vind ik 'm niet zo mooi, de adventures of the seas is veel indrukwekkender en die ligt er iedere week :-) Dat is overigens het 3e grootste cruiseschip ter wereld.

Zeg, wij moeten nog steeds een afspreken hè!