maandag 25 februari 2008

Jaap, Maarten & Mario

Afgelopen zaterdag is Jaap met Maarten aangekomen op Curaçao. Ze zijn recidivisten, want vorig jaar januari waren ze er ook al. Ik had toen nog geen weblog (wat is een leven zonder?) en blijkbaar is het beiden goed bevallen.

Jaap is een vriend en oud-collega van me en Maarten (12) is zijn zoon. Evenoud als Jonathan en dus genieten hij en Daniel (7) dubbel van hun speelmaatje. Helaas hebben zij geen vakantie, zoals Maarten, dus in de ochtenden is het stil in huis. Kwa geluid dan, want de hoeveelheid klusjes in huis vereist opperste inspanning. Vandaag zijn Jaap en Maarten bezig de Playstation van Jonathan om te bouwen. De eerste fase bestaat uit het identificeren van verschillende onderdelen en hoe ze uit elkaar kunnen:Vanmiddag gaan ze verder. Erg spannend, want printplaten solderen is meer dan chirurgenwerk!

Jaap kwam met nog een andere verrassing aanzetten: de Tristar Aircooler! Dit wonder der koeling ontrekt geen water uit de lucht, maar verdampt toegevoegd water vanuit het apparaat in de lucht. Eigenlijk is het ding een veredelde 'fan', die koude lucht de kamer inblaast. Bijkomend voordeel: hij is energiezuining in vergelijking met een airco. En met onze energierekening in het achterhoofd, is dat wel erg aantrekkelijk....

Het meest aantrekkelijke van afgelopen weekend was het feestje bij Sonia thuis ter gelegenheid van de verjaardag van Mario, haar partner. Hoogtepunt van de avond was de door Sonia geregiseerde jamsessie van bandleden met wie Mario 30 jaar geleden voor het laatst speelde. Ik heb het proberen te filmen met mijn kleine fotocamera, maar er was iets te weinig licht. De beste videoclip is het niet geworden, wel een mooi aandenken aan een memorabele avond:

Geen opmerkingen: