Curaçao staat uiteraard bekend om haar mooie beaches en baaien. Jaarlijks trekt de zuidkust van Curaçao miljoenen toeristen. Ook ons huis staat aan de zuidkust, ten oosten van Willemstad, in de wijk Jan Thiel.
De noordkust van Curaçao trekt minder bezoekers. Reden: er zijn geen parelwitte stranden met turqoiseblauw water. Nee, de noordkust is ruw en rotsig en bestaat voornamelijk uit fossiel koraal.
Bijna vulkanisch.
Toch is het alleszins de moeite waard om daar een paar uurtjes rond te rijden/lopen. De zee beukt met stellig en overtuigende kracht op de rotsen en de hoge golven met donderende 'sprays' zijn fascinerend. Eén van die adembenenemende plekjes is Playa Kanoa:Wij nemen onze gasten graag mee naar dit ruige oord en gisteren, tegen het eind van de middag was het de beurt aan Rinske.
Al lopend ontwaardden we een zeer krachtige blowhole tussen de rotsen. In geologische termen duidt dit op een inlands gat aan het eind van een zeegrot, waardoorheen zeewater en lucht omhoog wordt gespuwd of omlaag wordt gezogen. Langs de noordkust van Curaçao zijn er verschillende, maar deze is bijzonder omdat er ogenschijnlijk geen zeegrot te zien is: al lopend over de rotsen word je ineens weggeblazen doordat lucht met grote kracht door het zeewater omhoog wordt geperst tussen de spleten en gaten van het dode koraal door! De zee bevindt zich dus letterlijk onder je voeten...
Fenomenaal beangstigend!
Jonathan kwam op het lumineuze idee om een stuk boomschors op één van die spleten te leggen om zo de luchtstroom zichtbaar te maken. Kijk maar eens op dit korte filmpje:
3 opmerkingen:
hoe goed is playa kanoa tegenwoordig met een gewone auto (niet 4x4) te bereiken?
mvg,
Marlous
prima geen probleem, alleen niet na regen
Een reactie posten