donderdag 28 oktober 2010

Curaçao niet meer op shirt NEC

De Curaçaose zakenman Gregory Elias stopt als shirtsponsor van de Nederlandse voetbalclub NEC. Hij wil zich nu gaan richten op jonge voetballers van 9 tot 13 jaar die op Curaçao wonen. Gregory Elias is een bekende Curacaoënaar die niet alleen op het gebied van voetbal, maar ook in de muziek naam verworven heeft. Al was het alleen maar vanwege zijn betrokkenheid als hoofdsponsor en –initiatiefnemer van het Curaçaose North Sea Jazz-festival.

Het Nijmeegse voetbalteam moet nu op zoek naar een nieuwe sponsor, maar onderdeel van de sponsordeal was ook dat de eredivisieclub talentvolle Antilliaanse voetballers een kans gaf zich verder te ontwikkelen. Dat dat niet gelukt is – slechts twee voetballers deden het ‘redelijk’ – is niet zo verwonderlijk.

Zowel Ajax-coach Martin Jol, als NEC jeugdtrainer Arno Artz constateerden deze zomer dat het vooral ontbreekt aan ‘handelingssnelheid’ bij deze voetballers. En dat heeft alles te maken met de gebrekkige coaching van 10 tot 14-jarigen op Curaçao. Jol stelt zelfs dat een 14-jarige dat ook niet meer leert, ook al is hij technisch nog zo goed. Elias’ plan kan dus een ommekeer betekenen, al vallen er op korte termijn niet zoveel wonderen te verwachten in dit traject.

Dionne Pool in gesprek met Dick Drayer (5'47")

Geen opmerkingen: