zaterdag 28 juni 2008

Mannenbolkwerk op Vista Royal

Deze week is het een mannenbolkwerk op Vista Royal: Aysheline is vertrokken naar Nederland om wat zaakjes af te wikkelen in Zaandam en ik ben met Jonathan (12) en Daniel (7) alleen achtergebleven op Curaçao. Precies vier jaar geleden, tijdens het EK2004 in Portugal was het net andersom. Toen zat ik met de jongens in Zaandam en was Aysheline op Curaçao.

De vakantie is begonnen.

We zijn zojuist van HATO gekomen, waar we Jonathan's beste vriend uit Nederland hebben opgehaald: Ties (12)! Ties komt 3 weken bij ons logeren en heeft zich intussen al geïnstalleerd in het zwembad:

Dat gaat nog wat worden. Zijn vader zei me al, dat hij net zo opgelucht was als Ties bij vertrek ;). Het is wel grappig om te zien wat twee jaar doet, zo vlak voor de pubertijd. Ties was hier namelijk 2 jaar geleden, toen wij ons net aan het nestelen waren op Curaçao....

Curaçao, zo hebben jullie wellicht meegekregen zit in roerig vaarwater. Een kleine, maar hardnekkige groep is de koers van de regering in het staatkundig proces zat en wil desnoods kwaadschiks laten merken dat het afgelopen met zijn met de uitverkoop aan Nederland.
Ik liep afgelopen donderdag tussen dit koppig groepje mensen en de sfeer was tamelijk aggressief. Ook tegen mij, want ik ben wit en dus makamba en dus de schuld van alles. Ik had eigenlijk een beetje medelijden met die zielepoten, want veel zinnigs komt er niet uit. Mijn collega zei me wel om op te passen, maar ik heb me geen moment bedreigd gevoeld. Heb overigens wel voor hetere vuren gestaan. Ik zou pas bang worden als er alcohol en drugs in het spel zouden zijn. Dan worden mensen namelijk echt onberekenbaar.
De rust is nu weergekeerd. Politici wringen zich in alle hoeken om te zeggen dat het geweld incidenten zijn en niet getolereerd worden. Ik heb zelfs het woord terrorisme gehoord....
Afijn, ik heb in ieder geval de komende week vrij, omdat Ties hier in het mannenbolwerk en Aysheline nog in Nederland is. Als de relschoppers en de politici zich één weekje gedeisd houden, geef ik er over een week weer verslag van. Tot die tijd moet je het doen met mijn column.4 opmerkingen:

CasaSpider zei

Een complexe situatie waar het "onderbuikgevoel" (Omayra Leeflang) een veel grotere rol speelt dan het verstand en de rede.
Vandaar mijn eeuwige (en saaie) pleidooi voor internationale arbitrage, niet omdat wij (Nederland & Curacao) zelf niet in staat zijn oplossingen te vinden maar om juist dat onderbuikgevoel weg te nemen.
Nu maar hopen dat men zich een weekje gedeisd houdt om jou in de gelegenheid te stellen verslag te doen... :-)
Vanavond Spanje?
(Ik heb de foto op je site "geleend", ken de herkomst niet. Is hij van jou?)

Dick Drayer zei

@Casaspider: wellicht ga je gelijk krijgen - in time - voor wat betreft arbitrage. Toch: het hoopje relschoppers van afgelopen week rechtvaardigt dat niet, denk ik. Ik vraag me werkelijk af, hoe groot die harde kern eigenlijk is. In ieer geval niet die 5500 aanhangers van Helmin Wiels.

Hij heeft mij beloofd om zich een weekje rustig te houden ;) kan ik nog nagenieten van de spaanse overwinning. Dat lukte een paar honderd jaar geleden niet op Curaçao, dan maar tegen de Duitsers. (ik ben van de generatie van voor 74, dus Spanje is het enige alternatief).

De foto's zijn van mij, die mag je altijd 'lenen' hoor. Ik heb er nog meer, dus als je mij je e-mail stuurt, zend ik je wat na...

CasaSpider zei

Met je eens Dick, dit was slechts een incident. Maar er staan meer momenten op stapel. Je kunt er natuurlijk op wachten dat de geldstroom uit Nederland vertraging oploopt. De Aliansa is dan de eerste om te zeggen: "Hadden we het niet voorspeld, Nederland gaat niet betalen. Maar wel toezicht willen." En dat is slechts een voorbeeld. Sommige dingen kun je zo aan zien komen. Ben altijd geinteresseerd in fotomateriaal uit eerste hand, mijn email is casaspider apenstaart gmail dot com. Uiteraard zet ik bij de foto's wie ze gemaakt heeft!

Whitney zei

woow, ik herken Ties ook niet meer terug. De laatste keer dat ik hem zag was ook 2 jaar geleden, en toen waren de Donnay broeken en de New York petten nog helemaal in hahha. x Whitney