maandag 3 maart 2008

Radio Hoyer

Ingewijden wisten het al, maar sinds vandaag ben ik officieel in dienst bij Radio Hoyer 2 Nieuwsradio. De nederlandstalige zender op Curaçao, die onder andere ook programma's van de Radio Nederland Wereldomroep en Langs de Lijn uitzendt.

Ik werk op de nieuwsredactie van Radio Hoyer en ben verantwoordelijk voor drie nieuwsuitzendingen per dag. Daarin worden lokale (politieke) ontwikkelingen doorgenomen en moet ik naast interviews ook reportages maken.

Vandaag dus de eerste dag. Een dag waarin mij een bureau getoond werd, vlug uitgelegd werd hoe je opnames maakt, mobiel en in de studio en toen liep iedereen weg en begon mijn poging reddingszwemmen in het diepe...... Alleen was ikzelf ook drenkeling ;)

Om maar met de deur in huis te vallen: ik had vanochtend meteen de minister-president, mevrouw Emily de Jongh-Elhage in de uitzending. Gevolgd door Herman Wiels, leider van een politieke splintergroep en mede-verantwoordelijk voor de ruwe taal in het debat. Die zijn er ook in de Nederlandse 2e Kamer......

Voor geïnteresseerden: mijn uitzendingen zijn via een streaming te horen om 12:15, 17:15 en 22:15 Nederlandse tijd. Op Curaçao is dat prime-time.

Ik ben alleen zo afgepeigerd van mijn eerste werkdag, dat ik bang ben, dat als alle dagen er zo uitzien, ik de weblog wel dag kan zeggen....

De toekomst zal het leren.

5 opmerkingen:

CasaSpider zei

Geweldig Dick! En gefeliciteerd natuurlijk met je nieuwe baan. Hopelijk kan ik vanavond om 22:15 even luisteren, ben erg benieuwd. Overigens heet Wiels niet Herman maar Helmin (volgens mij dan), maar waarschijnlijk heeft hij je niet helemaal verstaan... :-)
Moe is een ding maar je zult heel veel inspiratie opdoen, dus dit weblog wordt een hele grote. Ik hou je in de gaten!

Dick Drayer zei

@ Casaspider: thanks voor je reactie. Herman luistert slecht, maar ik maakte een typefout. Je hebt gelijk.

ik ga proberen wat versalg te doen op de blog, maar het put zal zijn: tijd! Ik heb 's avonds niet altijd zin om nog een keer in de politiek van de dag te duiken, merk ik. maar misschien werkt het op termijn anders en werkt het juist inspirerend. Ik ka mijn persoonlijk mening toch beter kwijt op de weblog, dan achter de microfoon....

Paul B zei

Ha, Radio Hoyer is dus gelukt. De kracht van een goed geredigeerde sollicitatiebrief?

Wim Vermeulen zei

Ha die Dick, vanuit Nederland mijn grote complimenten voor je inzet, altijd dichtbij het nieuws, en geweldige nieuws-info!! Mijn complimenten, geweldig. Ga zo door! Mocht ik voor mijn programma U spreekt met Nederland ( dat binnenkort ook per stream is te beluisteren ) ooit items kunnen gebruiken, laat mij weten of dit een probleem is.

Wim Vermeulen
U spreekt met Nederland, CuromZ86, PJD2 en PJD3 St. Maarten en PJF-1 Saba.

Dick Drayer zei

Hi Wim,

bedankt voor je reactie.
Je kunt uiteraard gebruik maken van items die ik produceer. Geen probleem.

Ik had op 13 mei ook nog een bericht over jou op mijn nieuwslog:

http://curanieuws.blogspot.com/2008/05/plaatsing-video-films-u-kijkt-naar.html