zaterdag 1 maart 2008

Fred Wiel, ombudsman af.......?

Maandag 25 februari.


Fred Wiel, de eilandsombudsman van Curaçao dient zijn ontslag in nadat hij per abuis een verkeerde attachment heeft toegevoegd aan informatiemailtjes ('info-dosis') naar ambtenaren van het eilandgebied. De bijlage betrof een nog geheime nota van voorlopige bevindingen van een onderzoek naar de rellen bij het Marriott (zie mijn eerdere bericht).

Dit is - uiteraard- zeer onzorgvuldig.

Fred Wiel begrijpt dan ook - als geen ander - dat foutief handelen in de publieke sector (daar waar hij ook opereert) nooit zonder gevolgen mag blijven en toont met zijn prompte ontslagaanvraag aan, dat hij zijn eigen vak en positie serieus neemt.


Dinsdag 26 februari.

Een meerderheid in de Eilandsraad (onze gemeenteraad/2e kamer) vindt dat Wiel moet aanblijven. Charles Cooper van de MAN (zijn vrouw werd bij het Marriott hardhandig aangepakt door de VKC/Politie) maakte het meteen erg bont door te stellen dat het per abuis toevoegen van de bijlage niet zwaar mag worden aangerekend, want de inhoud zou toch wel voortijdig uitlekken (!). Het hele politieke spectrum schaarde zich eensgezind achter de oproep aan Wiel om vooral behouden te blijven voor het eiland. Aardig, maar vreemd: Fred heeft nog 8 maanden tot zijn pensioen.....


Eén en ander heeft wel als gevolg, dat Fred zich nu helemaal onsterfelijk - en ongrijpbaar - kan maken door zijn rug kaarsrecht te houden en het gesjor van de gezamenlijke politici te negeren: als je fouten maakt, dien je consequenties te trekken en conclusies te verbinden aan je positie.


Fred Wiel leert onze politici een niet te vergeten les.......!


Woensdag 27 februari.

Fred Wiel heeft pijn aan zijn rug. Het vleiende gesjor van onze politici heeft hem 'geroerd'. Hij gaat zich nu nader beraden op zijn besluit, en laat dat afhangen van eventuele reacties vanuit de Eilandsraad.


Fred Wiel kan zijn rug nog één keer rechten en de 8 maanden tot zijn pensioen met trots ondergaan. Fred kan ook capituleren en vanaf dat moment in het krijt staan bij al zijn 'vrienden' in de Eilandsraad, die zijn hachje hebben gered.


Het is voor Curaçao te hopen dat Wiel zich toont zoals op de eerste dag. Je moet Hero, Rita en Geert geen schoten voor open doel geven....

Geen opmerkingen: