maandag 3 december 2007

De Tafelberg

Zaterdagochtend hebben Daniel en ik - stoere mannen van het eerste uur - de Tafelberg 'bedwongen'. Regen en wind trotserend - met de voeten in de modder - bestegen wij deze zware uitdaging. Om 7:45 begon de briefing aan de ingang van de mijnmaatschappij, die de Tafelberg exploiteert. Een groep van 60 mensen, voornamelijk makamba's stond klaar en werd verteld geen kristallen ter grootte van een pickup mee te sjouwen naar beneden. Daniel dacht daar onderweg geheel anders over, maar moest toch zijn meerdere erkennen in het stukje kristal, waar hij zijn oog op had laten vallen. Gelukkig had zijn vader hamer en beitel meegenomen (stond in de brochure) en ons huis is alsgevolg weer wat stenen rijker, getuige het bericht van gisteren, zal dat thuis niemand opvallen...

De Tafelberg leverde in vroegere tijden fosfaten op, maar levert nu alleen nog fijn bouwzand en steenslag. De westkant van de berg (zie foto) is het deel dat zichtbaar is voor iedereen. Mijnbouw is daar gestaakt om het zicht voor toeristen niet nog lelijker te maken. De oostkant, alleen zichtbaar voor Willy Maal, is daarom nu aan de beurt.

De tocht naar de top valt wat tegen. De spierballentaal taal aan het begin van deze post werd voornamelijk bedacht in de auto, want lopen op de berg is vanwege de mijnbouwactiviteiten niet toegestaan. Vier keer mag je de auto uit en kun je genieten van een adembenemend uitzicht: Deze foto, met op de voorgrond het Spaanse Water, kijkt in westelijke richting. Ons huis op Jan Thiel vind je onderaan het pijltje.

De hele tocht was gepland met Aysheline en Jonathan erbij, maar de logistiek rondom de bouw van het zwembad en verbouw van de vide plus het feit dat Jonathan schoolactiviteiten op de Römerschool had noopte ons de bezetting naar de Tafelberg te herzien.

Ben je op Curaçao en wil je ook een keer naar boven? Bel dan naar tel: 864 1950, fax: 864 2892, mobiel: 522 9610 of mail naar: esdiooms@carib-online.net.

1 opmerking:

Anoniem zei

Excursies naar de Tafelberg zijn sinds enige tijd gestopt daar de directie geen toestemming meer geeft.
Er zijn o.a. diverse plaatsen waar het gevaarlijk is geworden om met een auto te rijden.
De door u genoemde telefoonnrs en e-mailadres graag verwijderen uit uw site.
A van den Dool (voormalig werknemer van de Mijnmaatschappij Curacao)