zondag 30 december 2007

De dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw

Holland is grauw, grijs en guur.....

En toch kan ik dit wel waarderen. Elke dag 30 graden verveelt niet, maar de afwisseling voelt toch goed. M'n neus zit wel weer dicht, Daniel hoest als vanouds en iedereen heeft lichte keelpijn. Aysheline schudt meewarig haar hoofd en wil eigenlijk zo snel mogelijk weer terug. Ik geniet echter van elke seconde en vind het heerlijk om alle mensen weer te ontmoeten.

Jonathan heeft afgelopen vrijdag zijn verjaardag gevierd met zijn oude klas van Et Buut Basisschool in het huis van Ties (zijn Mattie) in Zaandam. Met alle kadobonnen heeft hij in de Bart Smit zijn Wii-setje uitgebreid. Hij was er erg content mee. Nog blijer was hij met het weerzien van al zijn oude klasgenootjes.

De dag na Kerst zijn we naar Ajax-FC Twente geweest. De kranten schreven over een leuke pot, maar als je in de laatste minuut een goal om je oren krijgt, is geen enkele wedstrijd leuk. Ajax speelt dramatisch slecht.....het is maar goed dat we op Curaçao wonen en dat Rotterdam en Eindhoven ook slecht spelen (echt waar casaspider!), anders was het wel heel zichtbaar geworden. Daniel vond het allemaal fantastisch! Het was zijn eerste wedstrijd en hij genoot er zichtbaar van. Toen ik hem vroeg hoe hij het vond, zei hij: "heel erg leuk en heel erg stom, die laatste minuut".
Jonathan en Daniel slapen waar mogelijk bij vriendjes. Vannacht blijven ze bij Jaap en Maarten in Amsterdam. Op Oudejaarsavond gaan we naar Amersfoort, naar John en Mill. Niet vergeten vuurwerk en een oudejaarslot te kopen....

Ondertussen horen we goede berichten uit Curaçao. Wouter en Edith, die nu ons huis bewaken melden dat ze het zwembad ingewijd hebben. De kinderen zijn er niet meer uit te slaan. Ik hoop dat Wouter snel uitvindt hoe je foto's uit je camera krijgt en verstuurt, want ik word tamelijk ongeduldig. Wouter schijnt echter hele andere talenten te hebben.......

We genieten van hun huisje bij de Utrechtse brug. Heel lekker knus, mooie badkamer en heel veel krantenabonnementen. Bovendien, aan de rand van de A10 en de A2, dus je bent zo in de provincie. We moeten wel wennen aan al die buren die trap op en af lopen. Gek eigenlijk, dat hoe meer je je buren hoort, hoe minder je ze kent. Op Curaçao hoor ik mijn buren nooit, maar ik ken ze erg goed.

Overigens is het wel wennen hier, dat mensen elkaar niet groeten en elkaar straal voorbij lopen op straat. De meeste schrikken van mijn gegroet en mijn Ajo wordt al helemaal niet begrepen....
Is dit iets typisch voor Amsterdam?

5 opmerkingen:

CasaSpider zei

Het stadium van verkoudheid en keelpijn zijn wij gelukkig al een hele tijd gepasseerd. Integendeel, het is nu eigenlijk best mooi weer... :-)
Ben het met je eens dat alle 'toppers' belabberd spelen. Misschien wordt FC Groningen wel kampioen, het zou zomaar kunnen. Een mooie zin over die buren en de herrie die ze maken in relatie tot het ervan kennen (jij schreef het simpeler en beter op).
Ajo zeg ik ook niet in Rijen, maar Houdoe krijg ik nog niet uit mijn keel...

Annick en Chris zei

Beste wensen voor het nieuwe jaar. We hopen dat jullie ook eens bij ons komen piepen naar ons blog...
http://www.bloggen.be/levensgenieters

Anoniem zei

Moet je ook maar niet in december in je t-shirt rondlopen Dick. Dat kan natuurlijk niet in Nederland. Geniet er van! En een heel goed 2008. Jan-Kees

Theo zei

Wij wensen jullie een gezellige jaarwisseling in het koude Amsterdam! Kom maar snel weer terug naar de zon, zeker nu jullie zwembad klaar is! :-)

Donna zei

Bon ana i tur kos bon pa 2008!!