zondag 25 november 2007

Een rare zondag...

Het is een rare zondag, vandaag.

De zon wil niet echt doorbreken, maar toch loopt het zweet mij langs de rug. De tuin is gevuld met allehande werklieden, die op onze orders de zondagsrust ontheiligen.
Twee jongens zijn bezig al het onkruid in de tuin te verwijderen (Gilles en Elvis) en een andere jongen (Abi) verft het huis aan de achterkant (zie foto). Alledrie zijn leerlingen van Ban Bria, de school waar Aysheline Wiskunde & Informatica geeft. Ik heb me niet beziggehouden met de zakelijke kant van het geheel, maar het zou me niets verbazen als ze een acht voor Wiskunde hebben op hun eindrapport ;-).

Aan de voorkant van ons huis hebben we sinds het begin van de week een mooie schuifbare poort. Aan de achterkant komt er ook één. Twee jongens (geen leerlingen) zijn nu bezig een ingewikkelde constructie te bedenken om de geleide rail te ondersteunen. Onze tuin loopt namelijk nogal af en het schuifhek komt bij opening in de lucht te hangen (zie foto). De constructie die ze nu bouwen kan volgens mij wel wat handiger. Maar ik ben nu te laat om in te grijpen.

Boven op zolder hebben we nu eindelijk ook een hek geplaatst. Mensen met hoogtevrees kunnen nu ook in onze toekomstige werkkamer terecht. De 'zolder' is een soort patio, met uitzicht op de woonkamer. Omdat we deze patio als opslagruimte gebruiken was het nog niet gelukt om er een veilig hek te plaatsen

Ik ben sinds vorige week lid geworden van een schrijfclubje. Ik heb nog geen idee wat het allemaal inhoudt, maar gezellig lijkt het me wel. De bedoeling is dat iedereen elke maand een verhaal schrijft en dat deze verhalen dan vervolgens besproken worden en van kritische noot (of nood?) voorzien. Het idee is van een surinaamse vriendin van me, Sonia Westerveld, die graag haar energie kwijt wil in lezen, schrijven en discussiëren en mij gevraagd heeft om mee te doen. Er komen dus nog twee clubjes. Mijn verhaal van deze maand, kun je hier lezen. Het is een bewerking van het bericht over Jonathan's rapport. Ik heb al gemerkt dat voor deze weblog schrijven een stuk makkelijker is dan voor dit groepje. Waarom? Dat merk ik wel na de eerste bijeenkomst....(a.s dinsdag)

Deze zondag beëindigen we met bezoek. Een kennis van ons, die we vorige jaar ontmoet hebben, komt voor een weekje logeren in Chogogo. Ik ga hem zo even ophalen van Hato.
Daarna een biertje en genieten van Ajax (4-1 tegen Vitesse) en Feyenoord (2-3 tegen Groningen). Rare zondagen lopen altijd goed af!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo wat ben ik blij dat we bij de Niagara Falls zaten en niet bij jullie. Al dat werken....
http://opnaarnewyork.blogspot.com/2007/11/niagara-falls.html

Het wordt overigens wel mooi hoor!!

Trouwens Dick, ik ben ook bij de Vick Falls geweest. Vond ik meer bijzonder dan de kermis die we hier aantroffen.

groeten,

JKE

CasaSpider zei

Mooi verhaal. Denk wel dat je voor je weblog iets ontspannener bent maar dat is ook logisch als je voor het eerst een "echt" verhaal schrijft. De woorden die je kiest zijn soms iets ingewikkelder dan hier. Maar nogmaals, inhoudelijk en qua stijl dik in orde!
Heb Groningen-Feyenoord live gezien op Tele2, de overwinning was verdiend. Van Ajax zag ik flitsen en de samenvatting, ze mogen (wederom) niet klagen.
O ja, een mooie patio!

Theo zei

Noem dat maar een goede afloop, Ajax-Vitesse 4-1. Maar ja we kunnen niet alles hebben en de meningen zullen wel verdeeld zijn over of dit goed of slecht is :-)

en uh succes met schrijven, hele uitdaging lijkt me!

Dick de Deur zei

@ Jan-Kees: noeste arbeid gaat boven alles, vooral als een ander het doet...Wanneer was je in Zimbabwe?
@ Casaspider: ik denk dat je gelijk hebt. Hoorde dat Groningen -Feyenoord een leuke pot was. Zodra ik hier meer dan 2mbit krijg, ga ik ook voetbal kijken. Nu is het nog beperkt tot BVN voetbal. Niet ecth een success. Ik heb ook die 5 sportkanalen van tds, maar dat is alleen maar italie, spanje en engeland. En heel af en toe PSV. Nou dan kijk ik liever Feyenoord (als Amsterdammer).
@Theo: de meningen zijn verdeeld. Dat maakt voetbal uiteindelijk natuurlijk leuk. Mijn arnhemse voetbalmaatje was gisteren niet te spreken (zowel niet fysiek als over het spel van zijn cluppie). Neem aan dat jij ook uit die contrijen komt?

Marnix zei

In Frankrijk en Italie heet zo'n "patio" een mezzanine:
Mezza is Italiaans voor half. Een mezzanine is een lage (halve) verdieping, meestal onder het dak.

Nederlanders houden van Frankrijk en Italie, snap soms niet waarom, althans Frankrijk (saaie mensen), maar zie deze term steeds vaker binnen de architectuur.

Voor IT'ers ook handig zo'n mezzanine. Kun je je laptop in een keer naar beneden zeilen wanneer ie het niet meer doet.