woensdag 19 januari 2011

Goedkope groente en fruit

Edward Heerenveen, directeur van Insel Air is in samenwerking met minister van Economische Zaken Nasser Hakim aan het nadenken hoe groente en fruit goedkoper aangeboden kunnen worden aan de bevolking van Curacao. Groente en fruit is hartstikke duur op het eiland, voor een ananas betaal je zo tien gulden.

Onlangs is Nasser Hakim op werkbezoek geweest in Santo Domingo, waar groente en fruit juist goedkoop is. Een paprika bijvoorbeeld, kost daar maar tachtig cent. En zo ontstond het idee om te onderzoeken of het mogelijk was grote hoeveelheden groente en fruit van Santo Domingo naar Curacao over te vliegen.

Vliegtuigen van Insel Air hebben speciale compartimenten om groente en fruit koel te houden, tot wel drie dagen achter elkaar, als het moet. De huidige route naar Santo Domingo, via Sint Maarten, hoeft dan ook niet aangepast te worden.

Die ananas die hier tien gulden kost, kan voor één gulden naar het eiland worden vervoerd. En dat komt omdat Heerenveen bereid is om de vrachttarieven te verlagen. Heerenveen benadrukt dat de passagiers niet de dupe zullen worden van de plannen.

Positief nieuws dus, maar of de huidige importeurs van groente blij zijn met dit plan is nog maar de vraag!

Bibi Fadlala in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (5'22")

1 opmerking:

bitter sweet poetry zei

jan rietveld, was onlang op curacao en handel ook in fruit.
Goed iedee vindt ik steun Fruta Pa Pueblo en laat hun de rest doen.
Fruit wordt zeker goedkoop als het in hun de juiste steun krijgen.